PROMO

Mini Chef donosi recept za pečeno pile s narančom i vlascem

FOTO: PR

Isprobajte recept s Međimurskim piletom

Užurbani tempo današnjeg života nameće nam nedostatak vremena za kvalitetnu prehranu čime narušavamo vlastito zdravlje, ali i prenosimo krive obrasce na svoju djecu. Kvalitetna prehrana uvelike ovisi i o pomno odabranim namirnicama te njihovom porijeklu. Zato u Mini Chef kuhinji bira se Međimursko pile. Zdravo, tradicionalno, ukusno, lokalno i jedino na tržištu s certifikatom 100 posto bez antibiotika. Nedavna istraživanja pokazuju da sve više Hrvata promišlja što jede te da im je pri kupnji hrane bitna sigurnost, cijena i porijeklo. Međimurskom piletu zato pripada status da se nalazi u top 10 hrvatskih brendova.

U suradnji s Mini Chef kuhinjom donosimo recept za pečeno Međimursko pile s narančom i vlascem. Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka za rumeno i sočno pečeno pile u kojem će uživati svi ukućani.

Sastojci:

• 1 Međimursko pile
• 1 velika naranča
• krupna sol, papar
• vlasac

Priprema:

Pile operite, posušite te dobro posolite krupnom soli izvana i iznutra. Možete staviti i malo svježe mljevenog papra. Naranču prerežete na pola i stavite u unutrašnjost pileta. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te pecite 60 minuta pod poklopcem. Nakon toga izvadite pile i naranču koja se pekla zajedno s njim i iscijedite po piletini. Vratite u pećnicu te pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva i pecite cca 20 – 25 min. Pustite da odstoji 10-ak minuta te servirajte i uživajte u sočnom i preukusnim komadima mesa.