GASTRO

Mate Janković osmislio je jela za Good Food. Evo što sve možete probati

Zvijezda menua je burger s junetinom odležanom 42 dana

FOTO: Sanja Jagatić

Zvijezda menua je burger s junetinom odležanom 42 dana

“Good Food i Mate Janković glavni su akteri uzbudljive suradnje na koju se (ponovno) čekalo dugih 13 godina. Naime, sada već davne 2008. otvoren je prvi Good Food u Zagrebu, za čiji je menu bio zaslužan upravo Mate. U međuvremenu je Good Food postao jedno od najprepoznatljivijih imena na zagrebačkoj street food sceni, dok je Mate upisao svoje ime visoko na ljestvicu renomiranih chefova i food konzultanata u Hrvatskoj. Danas, više od desetljeća nakon prve suradnje, omiljena zagrebačka street food destinacija Good Food i chef Janković udružili su svoje snage te predstavili novi menu, savršen za nadolazeće tople ljetne dane”, poručili su danas u priopćenju za medije iz popularnog zagrebačkog Good Fooda.

U svakoj od već dobro poznatih Good Food kategorija kao što su burgeri, salate, bowls i tortilje, Janković je osmislio jedno ili dva jela, sva su inspirirana Azijom, Grčkom i Meksikom.

To su Alpha & Omega salata (kombinacija piletine, kristalke, crvenog radiča, rikole, kapara, maslina, ljubičastog luka, mini rajčica i posebnog grčkog umaka s origanom), Tiger’s garden salata (spoj hrskavih paniranih kozica, avokada, mini rajčice, kristalke i radiča, bobica šipka, finih fileta naranče, badema i wasabi umaka), The Last Samurai (jasmin riža, panirane kozice, edamame, paprika, mrkva, rikola, ljubičasti luk, mini rajčica, limeta, rotkvica, marinirani đumbir, kikiriki, korijander i azijski umak), dekonstruirani buritto Desperado bowl (jasmin riža, crispy piletina, salata, paprika, mini rajčica, kukuruz, grah, ljubičasti luk, jalapeno rajčica, Cheddar sir i cezar umak), Beef Cheeks tortilla (juneći obrazi prethodno dinstani u crvenom vinu, grana padano, crispy luk, ricasta salate, mini rajčice te umak od hrena i kiselog vrhnja) te burger Gourmet 42 (podatno brioche pecivo napunjeno s 42 dana odležanim junećim mesom, karameliziranim lukom, Cheddar sirom i vrlo malo umaka na bazi senfa i majoneze).

Burger Gourmet 42 je, kažu iz Good Fooda, zvijezda ovog menua, a Janković tome dodaje: “Kad imate meso odležano 42 dana, želite da meso i njegova kvaliteta dođu do izražaja.”

Uz ovaj osvježeni menu, na repertoaru su i dalje Good Food klasici na adresama Palmotićeva 2 i Teslina 7, a kako izgledaju jela koja je Janković osmislio pogledajte u galeriji.