GASTRO

Dominique Ansel na svom Instagramu svakodnevno dijeli recepte za svoje slavne slastice. Morate ih isprobati

FOTO: TMG CREATIVE

Ako ovih dana nastojite izbrusiti svoje slastičarske vještine, morate početi pratiti Instagram profil legendarnog francuskog slastičara

Za ime Dominiquea Ansela čuli su svi koje ozbiljno zanima slastičarstvo, ali i brojni amateri koji se jednostavno žele prepustiti uživanju u najboljim slatkim delicijama. Ovaj francuski pastry chef s američkom adresom radio je u restoranima s Michelinovim zvjezdicom, koje je napustio kako bi otvorio vlastitu slastičarnicu. Njujorška Dominique Ansel Bakery danas slovi za jednu od najpoznatijih svjetskih slatkih adresa, u kojoj ćete baš uvijek morati stajati u redu, a ponukan njezinom uspjehom, slastičarnice je otvario i u Londonu, Los Angelesu te Hong Kongu.

Ansel je 2014. dobio James Beard Awards priznanje za najboljeg pastry chefa u SAD-u, a 2017. za najboljeg svjetskog pastry chefa po izboru udruženja The World’s 50 Best Restaurants. Ipak, šira ga javnost ponajprije poznaje kao čovjeka koji je osmislio cronut, slavni spoj kroasana i krafne koji je osvojio svijet.

Želite li se ovih dana okušati u pripremi slastica s njegovim potpisom i doznati zašto su toliko omiljene, imamo dobre vijesti. Na njegovom Instagram profilu možete pronaći cijeli niz recepata koje priprema u izolaciji, a u nastavku vam donosimo one koji su nam se učinili najzanimljivijima.

Jednostavni flan

Kolačići od tamne čokolade s karamelom

Savršena čokoladna torta

Tart Vanilla Sablé

Čokoladne truffles kuglice

Gâteau au Yaourt