Htjela sam napraviti zdravu varijantu sladoleda na štapiću. Ispalo je puno finije nego što sam očekivala
Odlučila sam napraviti zdrav domaći sladoled s jednostavnim sastojcima bez nepotrebnih aditiva. Nisam imala što zeznuti jer se jednostavno priprema
Sladoled mi je definitivno najdraža ljetna slastica koju jedem i zimi, bez iznimke. No, kako sam počela paziti što jedem i pokušavam što manje konzumirati laktozu koja mi smeta, razmišljala sam kako bi zapravo bilo najbolje napraviti domaći sladoled s nekom alternativom mlijeku.
Željela sam napraviti sirovu panna cottu, ali nisam se držala recepta. Na kraju je ispalo još bolje
Na internetu sam pronašla dva recepta, a oba uključuju voće koje također obožavam. Priprema je vrlo jednostavna, tako da ovoga puta stvarno nisam imala što zeznuti.
Prvo sam zamrznula banane
Čim sam ujutro došla u redakciju, narezala sam banane i stavila ih da se zamrznu.
Blender je skoro riknuo
U blender sam stavila zamrznute banane, borovnice, kombinaciju kokosovog i rižinog mlijeka te agavin sirup. Blender je to super smiksao, ali se odjednom zaglavio i nisam mogla podignuti poklopac.
I ovaj put sam imala sreće
Uhvatila me panika jer je do sad sve super radilo i onda ovo? Pokušavala sam osloboditi poklopac, ne ide i ne ide. No, očito sam imala sreće pa sam ga uspjela osposobiti. Odmah mi je pao kamen sa srca.
Sladoled je ispao preukusan
Ulila sam kremu u kalupe i krenula raditi drugu recepturu od jogurta, šumskog voća, soka od limuna i meda. I nju sam smjestila u kalupe i stavila ih u zamrzivač. Drugi dan je sladoled bio spreman za probu i moram priznati da je ispao odlično, a to su potvrdili i kolege. Njam!
Domaći sladoled od banane i borovnica
- 4 banane (prethodno zamrznute)
- šaka borovnica
- šalica kokosovog mlijeka (ili nekog drugog biljnog)
- žlica agavinog sirupa
Kako pripremate:
Narežite banane na ploške i stavite ih u zamrzivač na minimalno dva sata. Zamrznute banane stavite u blender, dodajte ostale sastojke i sjedinite sve u glatku kremu.
Napunite kalupe za sladoled i stavite ga na hlađenje u zamrzivač na nekoliko sati ili najbolje preko noći.
Domaći sladoled od šumskog voća i jogurta
- 2 grčka jogurta
- zamrznuto šumsko voće
- sok pola limuna
- 2 žlice meda
Kako pripremate:
Sve sastojke sjedinite u blenderu, napunite kalupe i stavite na zamrzavanje, također najbolje preko noći.