VIKEND RECEPT

Za vikend se častimo očaravajućom zobenom bajaderom. Imamo i recept

FOTO: What's for dessert?

Za ovu bezglutensku slastica zaslužna je Tamara s bloga What’s for dessert?

Kad vidimo da neki recept u sebi sadrži riječ ‘bajadera’, priznajemo, odmah na njemu zaustavimo pogled. Na jedan smo takav naišli i na blogu What’s for dessert?, i odlučili da ga želimo pokušati pripremiti što je prije moguće. Riječ je o Zobenoj bajaderi, sa zobi i orasima, a njezina autorica Tamara je naglasila kako je ova slastica, baš kao i sve koje dolaze s njezinom potpisom, u potpunosti bezglutenska. Cijeli recept provjerite u nastavku.

ZOBENA BAJADERA

What's for dessert?

Što trebamo?

180 ml mlijeka
2 žlice meda neutralnog okusa
140 g oraha
100 g zobenih pahuljica
160 g tamne čokolade
2 žlice ulja

Kako pripremamo?

Zagrijte mlijeko pa dodajte med i miješajte dok se ne rastopi. U multipraktiku sameljite orahe i zobene. Dodajte mlijeko i pomiješajte dok se smjesa ne poveže. Podijelite na dva jednaka dijela i u jedan dio dodajte 60 g rastopljene čokolade.

Duguljasti kalup za kruh obložite prianjajućom folijom. Na dno stavite tamnu smjesu, a na nju svijetlu smjesu. Na pari rastopite 100 grama čokolade i dodajte ulje pa prelijte preko svijetle smjese. Kalup stavite u frižider preko noći. Izvadite uz pomoć folije, odstranite foliju i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta prije rezanja.