Vrijeme je za pesto. Evo kako ga napraviti i u kojim receptima koristiti
Pesto od bosiljka savršen je ljetni umak koji se može kombinirati u nizu jela
Pesto od bosiljka savršen je ljetni umak koji se može kombinirati u nizu jela
Dok sezona bosiljka još traje idealno je da pripremite svježi domaći pesto. Ovaj zeleni talijanski umak obično sadrži bosiljak, maslinovo ulje, parmezan i pinjole, no možete se poigrati orašidima koje birate, izbjeći sir ako ste vegani ili čak sasvim zamijeniti bosiljak peršinom ili moža medvjeđim lukom. Pesto se odlično slaže s raznim vrstama tjestenine, fenomenalan je dodatak na pizzi, a jednom kad ga spremite možete ga čuvati u zamrzivaču i po potrebi vaditi onoliko koliko vam treba.
U nastavku smo izdvojili recept Gennara Contalda za pripremu pesta od bosiljka, ali i još nekoliko inovatinvih recepata u kojima ga možete upotrijebiti, a da nije isključivo tjestenina. Otkrijte ih.