GASTRO

Pulski kraljevi ribljeg street fooda Hook&Cook otvorili su webshop. Ove sardine morate probati

FOTO: Ivana Vareško za Hoo&Cook

Brend Hook&Cook predstavio je svoje sardine i otvorio online trgovinu

O projektu Hook&Cook već ste imali priliku čitati kod nas, a mogli ste ga pobliže upoznati i na gastro festivalima u Zagrebu. Riječ je o brendu koji je pokrenut 2016., a nastao je iz duge istarske ribarske tradicije. Dvoje mladih entuzijasta i vizionara željeli su ljudima približiti održivu morsku hranu što čine kroz svoje ljetne festivale. Osim toga dugo im je bila želja brendirati svoje sardine pa su nam sada priuštili i to.

U novo otvorenoj online trgovini možete kupiti Sardinu pilchardus poznatiju kao europska srdela za koju tvrde da je hranjiva i najvažnija vrsta morskog ribarstva. Lovi se tijekom cijele godine, a najviše u jesensko-zimskom periodnu. Slijedeći dugu ribarsku tradiciju u istarskom arhipelagu, kao i najviše europske standarde, dio ekipe Hook&Cooka odlazi redovito u ribolov ribarskim brodom Levan i tako direktno dolaze do jedne od najvažnijih i najdražih riba jadranskog mora.

U 2019. godini započeli su s ispitivanjem ideje o proizvodnji svojih sardina u konzervi uz pomoć tvrtke MIRNA-Rovinj, jedne od najstarijih tvornica ribe u Hrvatskoj, koja datira još iz 1877. godine. Danas zajedno proizvode ograničenu seriju srdela koje su prefine, ali ne planiraju na tome stati pa predlažemo da ih pratite. Dizajn za ovu fora ambalažu napravila je Borjana Katić.