GASTRO

Pronašli smo pet lakih recepata sa soba rezancima koje možete koristiti umjesto klasične tjestenine

Odlična su opcija za brzi ručak ili večeru

FOTO: shutterstoc

Odlična su opcija za brzi ručak ili večeru

Jela s tjesteninom volimo i zato što su uvijek relativno brzo gotova i zato što uvijek možemo kušati neku posve novu kombinaciju sastojaka. Za njihovu pripremu ne morate biti pretjerano vješti u kuhinji, i odlično podnose improvizaciju. No, ako razmišljate o tome kako da takve, brze i jednostavne obroke, ipak učinite nešto hranjivijima, predlažemo vam da sljedeći put umjesto klasične tjestenine, odaberete onu od heljde. Soba rezanci rade se od heljdinog brašna, izvrsna su opcija za one koji paze na unos glutena ili generalno žele konzumirati manju količinu ugljikohidrata. Tradicionalno se koriste japanskoj kuhinji, u juhama ili jelima s povrćem i mesom, a ako ih i sami želite isprobati, savjetujemo vam da provjerite neke od jednostavnih recepata koje vam donosimo u nastavku.

Soba rezanci sa sjemenkama sezama

Spicy soba rezanci s kremastim umakom i bok choyjem

Stir fry soba rezanci

Jednostavni ramen (Chuka Soba)

Povrtna salata sa soba rezancima