VIKEND RECEPT

Pravo je vrijeme za rižoto s ciklom i kokosovim mlijekom. Imamo zbilja jednostavni recept

FOTO: PR

Pronašli smo ga u novoj kuharici Nastasje Chiare Petrić i Petre Jelenić

Kad se na jednom projektu spoje food blogerica i kuharica Nastasja Chiara Petrić te najpoznatija domaća slastičarka Petra Jelenić, znamo da možemo očekivati puno. Prošlog su tjedna predstavile kuharicu Slano i slatko, kroz koju su htjele pokazati da kuhanje zdrave, sezonske hrane ne mora biti teško, a jedno od jela, koje smo i sami imali prilike isprobati, bio je rižoto od cikle s tostiranim pinjolima i zelenim uljem. Iz prve ruke možemo potvrditi kako se radi o doista jednostavnom, a opet nevjerojatno ukusnom i zanimljivom i jelu, a cijeli recept donosimo vam u nastavku.

Rižoto od cikle, s tostiranim pinjolima i zelenim uljem

Što trebamo?

400 cikle
400ml kokosovog mlijeka
5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 veliki crveni luk
250g Arborio riže
2 češnja češnjaka
500ml kvalitetnog povrtnog temeljca
malo sitne soli
60g pinjola
25g svježeg začinskog bilja (peršin, bosiljak, timijan)
100ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja (prirodno mutnog)

Kako pripremamo?

Neoguljenu ciklu stavite kuhati u običnu vodu. Kad se skuha, očistite je od kože, narežite na kocke, dodajte kokosovo mlijeko pa štapnim mikserom izmiksajte dok ne dobijete kremu od cikle. Na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri, prodinstajte sitno nasjeckani luk dok ne postan staklast. Dodajte mu rižu i protisnuti češnjak pa pržite još nekoliko sekundi. Rižu postepeno podlijevajte prethodno ugrijanim temeljcem dok ga ne potrošite. Zatim dodajte kremu od cikle, posolite i kuhajte rižoto još pet minuta, odnosno dok riža ne postane al dente. U uskoj višoj posudi štapnim mikserom izmiksajte oprano začinsko bilje i maslinovo ulje, a pinjole tostirajte u tavi nekoliko minuta blago posoljene. Topli rižoto poslužite s tostiranim pinjolima i zelenim uljem.