Pikantno varivo s bundevom i kobasicama
Jednostavno, za 4 osobe, vrijeme pripreme: 40 min
Preporuka: odličan izbor kad želite nešto na žlicu.
Sastojci:
- 1 Kranjske kobasice s kajenskim paprom (300 g)
- 2 žlice ulja
- 300 g Butternut bundeve
- 30 ml konjaka
- 60 g kuhane ječmene kaše Zlato polje
- sol
- Vegeta Maestro šareni papar
- 1 žlica narezanog peršina
- Kiselo vrhnje za posluživanje
Priprema: Ječmenu kašu stavite kuhati u posoljenu vodu i kuhanu ocijedite.Na zagrijanom ulju kratko popecite kobasice narezane na ploške. Dodajte bundevu narezanu na kockice i sve zajedno popecite.Ulijte konjak i vode toliko da prekrije sadržaj. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Dodajte kuhanu ječmenu kašu, sol i mljeveni šareni papar.
Posluživanje: Gotovo varivo pospite narezanim peršinom i poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.
Savjet više: 150 g kuhane ječmene kaše odgovara 60 g sirove ječmene kaše.