GASTRO

Pet lakih recepata za domaću šalšu koju ćete obožavati

FOTO: mak/unsplash

Može vam poslužiti kao baza za nebrojeno mnogo jela

Još uvijek stignete napraviti domaću šalšu koju ćete konzumirati tijekom cijele godine. Ako to nikad niste radili, možda ste osjećate pomalo obeshrabreno i iznova odlučujete posegnuti za kupovnim opcijama. No, naš će vas današnji članak nastojati uvjeriti da pokušate izaći iz zone komfora i iz prve se ruke uvjeriti zašto se većina nakon što napravi domaću više ne vraća kupovnima. Ključ je pronaći kvalitetne domaće rajčice (ili one više kvalitete u konzervama) i oboružati se strpljenjem: iskuhavanje šalše ne možete požuriti, kao ni stvaranje kompleksnih ukusa koje se njime postiže. Da, trebat ćete odvojiti nešto vremena, ali kao rezultat ćete dobiti jelo koje možete jesti uz tjesteninu, ali koje služi i kao sjajna baza za brojne druge delicije. Provjerene recepte za domaću šalšu možete provjeriti u nastavku.