Nakon šalše, vrijeme je da pripremite i salsu od rajčica. Ove recepte mogu pratiti i početnici
Idealna je brzu večeru ili za poslužiti nenajavljenim gostima
Možda ste već napravili domaću šalšu i osigurali si bazu za nebrojena jesenska i zimska jela, a možda se u takav pothvat još niste usudili upustiti. U svakom slučaju, volite li rajčice, mogli bi vas zainteresirati i recepti za domaću salsu od rajčice. Njezina će vam priprema oduzeti daleko manje vremena u odnosu na šalšu, ali raskošne arome rajčice i drugog povrća, kao i začina, neće izostati. Ovo je jelo idealno za brzu večeru, nadjev za jela, a odlična je opcija i za snack koji na prepečencu možete poslužiti nenajavljenim gostima.
Sve što trebate napraviti jest nabaviti svježu rajčicu najbolje moguće kvalitete i oboružati se dodacima koje preferirate, poput ljubičastog luka, korijandera i limete. Začinite li je kako treba, poželjet ćete je jesti i samu, a mi vam savjetujemo da prvo probate comfort opciju s nachosima. Detaljne video recepte donosimo vam u nastavku.
Prema receptu Johna Kanella
Prema receptu chefa Jacka Ovensa
Salsa od pečenih rajčica prema receptu chefa Johna (Food Wishes)
Autentična meksička salsa