GASTRO

Ovi recepti uvjerit će vas da odmah pripremite hrskavi slanutak

FOTO: shutterstock

Namirnica bogata proteinima koja se može kombinirati u bezbroj jela

Kako se kroz posljednje desetljeće sve veća pažnja polaže razgovoru o zdravoj prehrani, tako su u prvi plan odjednom došle namirnice koje su starije generacije u pravilu rjeđe konzumirale. Među njima se nalazi i slanutak, mahunarka bogata proteinima iznimno popularna u vegetarijanskoj, kao i veganskoj prehrani. Može se koristiti u varivima, salati, u curryju, raznim namazima i popečcima, a danas vam želimo skrenuti pažnju na još jedan odličan način njegove pripreme. Slanutak pečen u pećnici, a prethodno mariniran u začinima po vašem ukusu, odličan je hrskavi element koji možete dodati brojnim jelima, u prvom redu salatama i bogatim bowlovima. Kako se točno priprema i kako ga sve možete kombinirati, provjerite kroz detaljne video recepte koje vam donosimo u nastavku.

Na korejski način

Kung Pao sa slanutkom

Chilli Chana

Salata od kelja i hrskavog slanutka