GASTRO

Otkrile smo super fini recept za Frittatu s povrćem, a glavni začini su bosiljak i ružmarin

Super fino, super smart

Super fino, super smart

Obožavamo frittate jer ih je vrlo jednostavno pripremiti, preukusne su i zdrave. A ono što nas najviše veseli jest to što ju svaki puta možemo pripremiti s različitim namirnicama. Na isti način razmišlja i Ana Špelić, food influencerica koja se krije iza profila @foodie_a26

Na Aninom profilu možete pronaći razne recepte posebice one koji su savršeni za ljetne dane, no danas je odlučila s nama podijeliti svoj najdraži recept za čuvenu frittatu.
Ova je posebna zbog odabira začina, a ključni su Vegeta Maestro bosiljak i ružmarin. Ipak, moramo priznati najbitniji sastojak ovog jela jesu jaja, a Ana preporučuje domaća. A kako pripremiti Aninu frittatu s domaćim jajima, finim sirom i začinima, otkrijte u ostatku teksta.

Sastojci:
-maslinovo ulje
-pola nasjeckanog luka
-jedna crvena ili zelena paprika
-2 žlice kuhanog graška
-50g nasjeckane šunke
-8 jaja
-2 žlice kiselog vrhnja
-pršut
-4-6 cherry rajčica
-pecorino sir
Vegeta Maestro začini bosiljak i origano

Priprema:
U tavu koja može i u pećnicu, na malo maslinovog ulja pirjajte nasjeckani luk. Dodajte nasjeckanu papriku. Pirjajte 2-3 minute pa dodajte nasjeckanu šunku i kuhani grašak.Razmutite 8 jaja s dvije žlice kiselog vrhnja. Začinite sa soli, paprom, češnjakom u prahu,Vegeta Maestro bosiljkom i ružmarinom.

Unsplash.com / Jakub Kapusnak

Pripremljenu smjesu s jajima dodajte u tavu s povrćem. Nemojte miješati, nego lagano protresite. Ugasite vatru i dodajte pršut i cherry rajčice te naribajte preko svega pecorino sir. Frittata je sada spremna za pećnicu. Pecite na 200 stupnjeva 4-5 minuta, dok su jaja pečena. Poslužite toplo. Dobar tek!