VIKEND RECEPT

Nećemo ni pokušati odoljeti ovom Nutella tartu s jagodama koji se ne peče. Evo kako ga pripremiti

FOTO: @foodie_a26

Ana Špelić zna kako si vikend učiniti još malo ljepšim

Na Instagram profilu Ane Špelić (@foodie_a26) ponovno smo pronašli recept koji smo poželjeli isprobati odmah. Riječ je Nutella tartu s prvim jagodama koji se priprema prilično jednostavno i koji, sigurni smo, neće nikoga ostaviti ravnodušnim. A najbolje od svega? Ovaj recept od vas neće tražiti čak ni da upalite pećnicu. Cijelog vam ga donosimo u nastavku.

Nutella tart s jagodama

@foodie_a26

Što trebamo?

Za koricu
250g mljevenog keksa
50g mljevenih pečenih lješnjaka
100g maslaca
2 žlice Nutelle (ili bilo koji drugi krem namaz od lješnjaka)
malo mlijeka

Sastojci za kremu
400g Nutelle (ili nekog drugog krem namaza od lješnjaka)
500g mascarpone sira

Kako pripremamo?

1. Za koricu pomiješajte mljevene lješnjake i keks. Postepeno u smjesu dodajte istopljeni maslac i Nutellu jer morate dobiti smjesu koju ćete lako moći oblikovati i utisnuti u kalup, a po potrebi dodajte malo mlijeka. Ako vidite da ne morate iskoristiti mlijeko ili cijeli maslac, to je u redu, bitno je da imate kompaktnu smjesu. Ana je koristila kalup za tart, ali vi možete i klasični okrugli kalup za torte (24-26cm). Kada ste utisnuli tijesto u kalup, ostavite ga u hladnjaku dok pripremite kremu.

2. Za kremu, prvo kratko izmiksajte mascarpone, a onda mu dodajte Nutellu (prethodno ju možete nekoliko sekundi staviti u mikrovalnu da dobijete blago tekuću teksturu). Sve dobro izmiksajte i ravnomjerno rasporedite kremu po pripremljenoj korici/podlozi od keksa.

3. Dekorirajte jagodama ili voćem po ukusu.