GASTRO

Kreće nova sezona ekskluzivnih večera i kulinarskih radionica s Davidom Skokom. Evo detalja

Prijave za Aminess Wine & Gourmet Nights te Aminess Cooking with Class by David Skoko već su otvorene, znamo kako se prijaviti

FOTO: PR

Prijave za Aminess Wine & Gourmet Nights te Aminess Cooking with Class by David Skoko već su otvorene, znamo kako se prijaviti

Ako ste se ikada maštali o tome da vas jedan od najboljih hrvatskih kuhara, David Skoko uči kuhati, pa još u prekrasnom okruženju na obali, donosimo dobre vijesti. Isto tako, dobre vijesti nosimo i svima onima koje zanimaju degustacijske večere koje Skoko priprema sa svojim renomiranim kolegama. S obzirom na izniman interes i velik uspjeh prethodnih izdanja, Aminess hoteli i kampovi su za svoje goste i sve zainteresirane i za ovu godinu pripremili niz gourmet događanja s kojima najavljuju još jednu zanimljivu sezonu u Novigradu i na Korčuli.

Krajem ožujka počinje tako novo izdanje ekskluzivnih večera Aminess Wine & Gourmet Nights u režiji chefa Skok, ali imena kao što su Janez Bratovž, Melkior Bašić, Igor Jagodić, Jorg Zupan, Matija Bogdan i Hrvoje Zirojević. Kako bi se na što bolji način prezentirali lokalni specijaliteti, večerama će se pridružiti i istarski vinari koji spajaju vrhunska vina s biranim specijalitetima; Coronica, Tomaz, Damjanić, Cuj, Benvenuti, Franck Arman i Matošević.

Večere će se ponovno održavati u à la carte restoranu Oliveto novigradskog hotela Aminess Maestral te u novigradskom restoranu Half 8, a na rasporedu su svakog zadnjeg petka u mjesecu, počevši od ožujka pa sve do listopada. Uz Novigrad, večere će se i ove godine, 13. svibnja i 16. rujna, održati i na Korčuli u Aminess Korčula Heritage Hotelu, gdje će za goste specijalitete pripremati David Skoko i Hrvoje Zirojević.

Od travnja kreće i prethodno spomenuta nova sezona projekta Aminess Cooking with Class by David Skoko koji objedinjuje čari odmora u Istri i učenje od chefa Skoke. Ovaj ekskluzivni gourmet paket Aminess Maestral Hotela podrazumijeva vikend smještaj u renoviranim sobama hotela te sudjelovanje na stručnoj radionici kuhanja. Jednoj smo takvoj i sami imali prilike prisustvovati i iz prve vam ruke možemo reći da je riječ o iskustvu koji svaki pravi foodie želi doživjeti. Datumi održavanja su od 15. do 17. travnja, od 29. travnja do 1. svibnja, od 13. do 15. svibnja, od 27. do 29. svibnja, od 9. do 11. rujna, od 30. rujna do 2. listopada, od 28. do 30. listopada te od 4. do 5. studenoga.

Mjesto za sudjelovanje na Aminess Wine & Gourmet Nights večerama ili na gourmet vikendu Aminess Cooking with Class by David Skoko može se rezervirati na broj telefona 052 858 600 ili putem e-mail adrese: reservations@aminess.com.