GASTRO

Još nikad niste radili domaći džem? Pokušajte s ovim jednostavnim receptima

FOTO: Barbara Chowaniec / Unsplash

Sad je pravo vrijeme

Možda ih ne jedete toliko redovito kao nekad, ali sigurni smo da većina i dalje, s vremena na vrijeme, voli probati dobar džem. Ovih smo dana vidjeli niz objava food blogera na Instagramu koji ponosno pokazuju svoje teglice zimnice, a među njima i pekmeze i džemove od raznih kombinacija voća. To nas je potaknulo da se i sami bacimo u potragu za receptima koje bismo rado replicirali, imajući na umu da kupovni proizvod uglavnom nije toliko dobar kao onaj koji napravimo sami, po svom ukusu. Bez obzira na to što biste mogli pomisliti, priprema pekmeza i džemova nije rezervirana samo za starije članove vaše obitelji i, treba naglasiti, doista nije komplicirana. Nekoliko vrlo jednostavnih recepata s kojima možete početi donosimo vam u nastavku.

Džem od šljiva

Džem od smokve

Džem od rajčice

Džem od trešanja

Džem od jagoda