GASTRO TEST

Isprobali smo hit puding od avokada o kojem bruji cijeli internet. Evo vrijedi li truda

FOTO: Aleksandar Selak

Nastavljamo s testiranjem viralnih recepata koji se masovno repliciraju na društvenim mrežama. Prošli smo vam put pisali sve o iskustvu s Green Goddess salatom, koja nam je bila prilično korektna, a danas smo odlučili kušati jednu od trenutačno najpopularnijih verzija doručka među ljudima koje nastoje jesti zdravo. Riječ o tzv. avokado pudingu koji je popularizirala Kourtney Kardashian Barker. Reality zvijezda poznata je po tome da promišlja namirnice i jela koje konzumira, a ovaj puding, tvrdi, jede baš svaki dan za doručak. Pozitivna strana recepta je što je vrlo, vrlo jednostavan (svi se sastojci naprosto ubace u blender), a negativna ta što većina potrebne sastojke nema baš uvijek pri ruci.

Uz jedan veći avokado, trebat će vam još prah proteina s okusom vanilije, manuka med ili datulje te biljno mlijeko. U originalnom receptu stoji da Kourtney koristi mlijeko od makadamija oraha koje sama radi (pothvat za koji ipak nismo bili dovoljno ambiciozni), ali može se koristiti i neko slično kupovno. Isto tako, iz našeg smo testiranja ovaj put izostavili MCT ulje (suplement dobiven iz kokosovog ulja) budući da ne utječe na okus i teksturu, već samo pojačava nutritivnu vrijednost. Cijeli recept i naše dojmove možete provjeriti u nastavku.

Avokado puding

Aleksandar Selak

Sastojci

1 zreli avokado (ili dva manja)
dvije datulje očišćene od koštica
šalica mlijeka od indijskih oraščića
1 puna mjerica whey proteina od vanilije

Priprema

Meso avokada izdubite žlicom, datulje nasjeckajte na što manje komadiće pa s mjericom proteina i biljnim mlijekom ubacite u blender. Blendajte na najvećoj brzini do željene teksture, otprilike jednu minutu.

ZAKLJUČAK

Priznajemo, prije kušanja ovog pudinga imali smo određene predrasude; činilo nam se da ćemo dobiti još jedan zdravi, ali okusom neuzbudljiv doručak. No, bili smo u krivu. Tekstura je doista identična onoj finog, gustog pudinga, a okus iznimno zanimljiv, i sve bolji što više jedete. Ako volite slađa jela, možda ćete htjeti dodati još jednu datulju, ili staviti više od dvije žličice meda, ali nama je funkcioniralo i ovako, budući da dozu slatkoće daje i vanilija.

Aleksandar Selak

Radi se o jelu koje bismo bez problema mogli redovito doručkovati, uz napomenu da bismo ga idući put možda ipak malo ohladili prije konzumacije. I još jedna stvar, vodite računa da će vam se datulje pri blendanju vrlo vjerojatno lijepiti za oštricu, pa ćete proces blendanja morati zaustaviti kako biste ih premjestili. U slučaju da su vam sastojci dostupni, s naše strane ide velika preporuka za testiranje ovog recepta.