GASTRO

Imamo recepte za tacose gotove u trenu koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Pogledajte ih

Možete ih servirati nenajavljenim gostima ili jednostavno počastiti sami sebe

FOTO: Jarett Lopez/unsplash

Možete ih servirati nenajavljenim gostima ili jednostavno počastiti sami sebe

Meksička je kuhinja jedna od najpopularnijih internacionalnih kuhinja u Hrvatskoj. Na svakom koraku možete pojesti tortilje, enchilade, chimichange, a u posljednje su vrijeme sve popularniji i tacosi. U Zagrebu ih u standardnoj ponudi već ima niz restorana s raznim kombinacijama okusa tortilje i sastojaka koji idu u nju, ali danas vas želimo ohrabriti da se u njihovoj pripremi okušate sami, kod kuće.

Prema definiciji, taco je tradicionalno meksičko jelo, koje se sastoji od male tortilje od kukuruznog ili pšeničnog brašna) napunjeno nadjevom. Naravno, za potpuni se doživljaj možete upustiti u samostalnu izradu tortilja, ali za prvi će vam put sasvim dobro poslužiti i one kupovne. Kad je riječ o nadjevu, on u pravilu podrazumijeva meso, poput piletine, svinjetine ili junetine s dodatkom povrća i umaka, no dobra je vijest da ovo jelo podnosi razna eksperimentiranja s namirnicama i prilagođavanje individualnim okusima. Ako trebate inspiraciju, provjerite jedan od detaljnih video recepata za tacose koje vam donosimo u nastavku.

Tacos s vučenom piletinom

Tacos s mljevenom junetinom

Tacos sa svinjetinom

Riblji tacos

Veganski tacos