Nekad je nužno odabrati stranu
GASTRO

Morate isprobati ovih par recepata za brze, ali preukusne tacose koji osvajaju na prvu

FOTO: krisztian tabori/unsplash

Klasik meksičke kuhinje lagan je za pripremu, a dobro podnosi i eksperimentiranje s namirnicama

Kad se idući put zaželite nekog dobrog comfort fooda, brzo gotovog i provjereno ukusnog, predlažemo vam da priliku pružite tacosima. Prema definiciji, taco je tradicionalno meksičko jelo, koje se sastoji od male tortilje od kukuruznog ili pšeničnog brašna) napunjeno nadjevom. Naravno, za potpuni se doživljaj možete upustiti u samostalnu izradu tortilja, ali za prvi će vam put sasvim dobro poslužiti i one kupovne.

Kad je riječ o nadjevu, on u pravilu podrazumijeva meso, poput piletine, svinjetine ili junetine s dodatkom povrća i umaka, no dobra je vijest da ovo jelo podnosi razna eksperimentiranja s namirnicama i prilagođavanje individualnim okusima. Brzo se priprema, puno je okusa i vrlo je vjerojatno da će se svidjeti i vašim gostima. Ako trebate inspiraciju, provjerite jedan od detaljnih video recepata za tacose koje vam donosimo u nastavku.

Tacos s piletinom i avokadom

Tacos s mljevenom junetinom

Tacos sa svinjetinom

Veganski tacos