Gastro

Hungry Mile napokon je pokrenuo blog s receptima. Već smo se navukle, a evo što nam je o tome ispričao

FOTO: Marija Laća

Gastro influencer konačno ima sjajan novi projekt

Recepte poznatog gastro influencera i stilista hrane, Mile Butorca, redovito pratimo i isprobavamo. Njegov Instagram profil Hungry Mile broji preko 16 tisuća pratitelja, a mnogi od njih su mu nerijetko znali uputiti isto pitanje – a gdje je blog? I dok mu je i Instagram kao platforma dosad vrlo dobro služio, čini se kako je došlo vrijeme da sve skupa krene i na višu razinu. Danas je tako predstavljen njegov blog pod nazivom Jedi do mile volje, a mi smo odmah o cijelom projektu poželjele doznati što je više moguće i čule se s glavnom i odgovornom osobom.

Marija Laća

Na naše prvo pitanje, o tome kako je uopće došao na ideju za ovaj projekt, Mile nam odgovora: “Ideja se rađa već godinama, mislim da sam za ovo trebao malo odrasti, te prihvatiti i shvatiti kako čekanjem da budem dovoljno dobar i da sve bude na razini na kojoj želim, web mogu imati za pet ili više godina. Vjerojatno bi i tada bio nečim nezadovoljan, ali to je normalno, u doba kad se stvari događaju jako brzo svi moramo prihvatiti kako rast i razvoj idu ruku pod ruku sa svakodnevnim obavezama. I kako je stalno učenje postalo dio putovanja. Od početaka moje karijere prati me pitanje ‘A gdje je blog?’, kasnije s dolaskom influencera to pitanje je malo iščeznulo, a ja sam jednostavno htio biti siguran u ono što puštam.”

Jedi do mile volje kao životna valuta

Marija Laća

Sadržaj je primarno vezan uz gastronomiju, priča nam, a kako postoji i rubrika Priče kroz nju bi dio sadržaja koketirao i s lifestyle temama. Primarni fokus su hrana i recepti, i upravo zbog te valute života blog i nosi ime Jedi do Mile volje. Uz hranu, nastavlja, plačemo, slavimo, učimo, istražujemo. “Ljudi me većinom povezuju uz slatko, sad mi je želja to upotpuniti i sa slanim jelima. Moram priznati kako me jedna rubrika istovremeno i veseli i plaši, a to je rubrika Jedemo koja će postati utočište priča zanimljivih osoba koje me okružuju i inspiriraju, ali želja da svi osvijestimo kakve ljude imamo oko sebe je jednostavno dovela do realizacije iste”, kaže nam Mile.

Pitale smo ga i tko je još uključen u projekt i kako je tekla cijela realizacija, na što odgovara da je realizacija, kako to obično biva, tekla dulje od planiranog. Život se, kaže, upleo sa svojim dobrim i lošim stranama, pa mi danas tako gledamo treću verziju bloga. Nova iskustva, znanja i odmicanje vremena tražili su promjenu i stalnu nadogradnju, pa samo riječi hvale ima i za web dizajnericu Dinu koja je na sve te promjene bila i spremna. Zanimalo nas je i ima li kakvih planova da iz digitalnog pređe u fizički prostor, odnosno napravi kakav event.

Od početaka moje karijere prati me pitanje “A gdje je blog?”

“Jako me privlači offline svijet i sve njegove čari, taj stvarni kontakt s ljudima. Imam jako puno ideja, ali kada krenem u njihovu razradu tada skužim kako na sličnim projektima radi nekoliko ljudi i onda me malo obeshrabri nedostatak logistike. Želja su mi radionice, ali neka forma koja bi ljudima na kraju dala kompletno iskustvo, s hrpom uspomena, novih vještina, poznanstava i inspiracije kao nagradom iza svega”, objašnjava.

Kako žive gastro influenceri u Hrvatskoj

Marija Laća

Jedi do mile volje nije Milin jedini novi projekt. Osim bloga, s Marijom Laćom napravio je i novi Instagram profil, Hungry Studio, pa nas je zanimalo i ima li kakve poveznice između ta dva projekta i na čemu Studio trenutno radi.

“Sredinom godine smo skužili kako smo toliko posla napravili, toliko sadržaja isproducirali za druge, a na kraju nitko izvan našeg uskog kruga za puno poslova ne zna. U doba društvenih mreža kao najjednostavnije rješenje se nametnuo novi Instagram profil, a s dolaskom novih poslovnih obaveza početna euforija i učestalost objava su malo pokleknule. Od tada nam se i ideja malo izmijenila jer sada sve više težimo objavljivanju fotki koje su nastale na snimanjima rađenima za naš gušt. Studio trenutno promišlja i razrađuje plan za iduću godinu, želimo biti spremni kako nas ovo stalno jureće vrijeme ne bi iznenadilo”, priča nam.

Naše smo posljednje pitanje jednostavno morale postaviti, što zbog toga što znamo da zanima naše čitatelje, što zbog toga što zanima i nas. Može li se u Hrvatskoj pristojno živjeti kao gastro influencer i freelancer?

“To je ono što sve muči! (smijeh) Mislim da iza svega gdje stoji puno uloženog vremena, truda, odricanja i ljubavi na kraju dođu rezultati. Ljudi trebaju biti svjesni da do nekih rezultata vode godine, ali zbija godine rada i odricanja. I kako je ovaj dio s ljubav neizostavan. Mnogi su u ovome vidjeli laku zaradu, ali ta zarada je trajala sezonu – dvije, jer kada iza svega nema strasti, ti u razdoblju godine s manje posla nemaš goriva za dalje, za naprijed”, zaključuje.