GASTRO

Donosimo vam tri recepta slavnih chefova za slasnu domaću juhu od rajčice koje morate isprobati

FOTO: Ella Olsson/Unsplash

Klasik mediteranske kuhinje koji ne biste trebali propuštati napraviti

Prije nekoliko smo dana pisali o tome kako još uvijek stignete napraviti zalihe domaće šalše. U slučaju da vam je njezina priprema ipak zvučala prekomplicirano, odnosno da je tražila previše vremena, sugerirat ćemo vam da barem pokušate pripremiti domaću juhu od rajčica. Riječ je o jelu na kojem je većina nas s ovih prostora odrasla, i koje nas je, moramo priznati, uvijek malo više veselilo u odnosu bistre juhe. Kao i za svako jelo s rajčicama, i ovo traži da odaberete one najveće moguće kvalitete koju možete pronaći, bilo da se radi o svježim rajčicama ili onim konzerviranim. Ako ćete je pripremati od nule, dobro je znati i pokoji kulinarski trik slavnih chefova, a o kojima se radi, provjerite u video receptima koje vam donosimo u nastavku.

Prema receptu Jamieja Olivera

Prema receptu Gordona Ramsayja

Prema receptu Marthe Stewart