GASTRO

Čak i ako ne volite juhe, ovu s lukom i sirom morate probati napraviti. Imamo recepte slavnih chefova

Mogla bi vas ugodno iznenaditi

FOTO: sheri silver/unsplash

Mogla bi vas ugodno iznenaditi

Za francusku juhu od luka, vjerujemo, čuli su svi, no tek ju je manji broj kušao, a još manji broj pokušao pripremiti kod kuće. No, budući da držimo kako je riječ o zbilja ukusnom jelu, kojem bi svatko trebao pružiti šansu, danas smo vas odlučili provesti kroz nekoliko jednostavnih recepata koji će vas uvjeriti da probate. I bez brige, to koliko volite ili ne volite okus svježeg luka neće utjecati na vaš konačni dojam o ovoj juhi. Za razliku od većine ostalih juha, može funkcionirati i kao glavno jelo, budući da se služi s kriškom kruha s otopljenim sirom koja pluta na površini. Priprema ne traži preveliko kulinarsko predznanje, a u nastavku vam donosimo razne varijante recepata juhe od luka, i to s potpisom poznatih kuhara.

Prema receptu Jacquesa Pépina

Prema receptu Jamieja Olivera

Prema receptu Marthe Stewart