RELAX

Boja ubrusa može utjecati na okus hrane. Ove nijanse koristite ako želite intimniju blagdansku večeru

Kako bi bolje istaknuli neke okuse možete koristiti različite boje prilikom posluživanja hrane, imamo par savjeta vrhunske kuharice

Jeste li ikada primjećivali kako izgledaju ukrasi na stolu dok jedete? Povezanost boja hrane i posuđa jednostavan je način da se poboljša percepcija okusa. Ubrusi su, primjerice, često odabrani tako da se podudaraju s cjelokupnim unutarnjim prostorom, a ne sa jelima uz koja se poslužuju, što može promijeniti čitav ugođaj hrane.

Iz tog razloga su profesionalna stilistica za hranu i kuharica Linda Lundgren i Tork sastavili inspirativnu brošuru koja pokazuje koliko je boja važna prilikom ukrašavanja jela. Boja tako može povećati slatkoću i smanjiti gorčinu čineći deserte savršenima.

Ovo su njihovi savjeti:

  • akvamarin plava boja će činiti jela manje slanima, a naglasit će okus žute hrane kao što su indijska hrana ili jaja
  • koraljno crvena će smanjiti gorčinu i učiniti jela više slatkima te se iz tog razloga crvena i ružičasta odlično uklapaju uz deserte, posebno ako želite naglasiti neko crveno voće
  • oker žuta će naglasiti trpkoću okusa i kisele arome, a i super će pristajati uz ribu i morske plodove te uz jela u zelenoj boji poput salata ili klica
  • antracit siva će dati luksuzni efekt i isticati bogatsvo okusa jela mediteranske kuhinje

Uz ove ubruse moći ćete naglasiti svoju kreativnost, a i svima okupljenima pružiti posebno iskustvo kušanja hrane.