VIKEND RECEPT

Blondies je savršeni kolač za početnike. Imamo recept za neodoljivu verziju s M&M bombonima

FOTO: Nina Mrvica

Pronašli smo ga kod Nine Mrvice s bloga Bake Me By Nina

Rado biste napravili nešto slatko, ali se smatrate apsolutnim slastičarskim početnikom? Ne brinite, Nina Mrvica s bloga Bake Me By Nina ima savršeni recept za vas. Riječ je o kolaču Blondies; za njegovu pripremu vam trebaju samo zdjela i pjenjača. Maslac rastopite, sve pomiješate i ispečete, i to je uglavnom to. No, Nina je standardnu verziju odlučila unaprijediti slatkim uskršnjim jajima u vidu M&M bombona, a sve detalje pripreme možete provjeriti u nastavku.

BLONDIES S USKRSNIM M&M’S JAJIMA

Nina Mrvica

Što trebamo?

185 g maslaca
140 g smeđeg šećera
110 g bijelog šećera
1 žličica arome vanilije
2 jaja L veličine
prstohvat soli
1/4 žličice praška za pecivo
280 g glatkog brašna
150 g M&M čokoladnih jaja

Nina Mrvica

Kako pripremamo?

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za pečenje okvirnih dimenzija 20 x 20 centimetara, namastite ga te postavite papir za pečenje. U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.

Maslac rastopite na srednje jakoj vatri pa ga prebacite u veću posudu. Dodajte obje vrste šećera pa pjenjačom izradite smjesu dok se sve ne poveže. Dodajte jaje po jaje miješajući pjenjačom između svakog dodavanja. Sada dodajte brašno pa ga špatulom umiješajte.

U smjesu umiješajte pola M&M’s bombona. Smjesu prebacite u kalup, poravnajte pomoću špatule i stavite u pećnicu. Nakon dvadesetak minuta kolač izvadite i pospite po njemu preostala M&M’s jaja. Lagano ih utisnite prstom. Kod postavljanja M&M’s jaja na površinu pripazite na linije po kojima ćete rezati kolač te nastojte M&M’s jaja smjestiti unutar njih.

Blondies pecite ukupno 30 do 35 minuta, odnosno dok vam veći dio čačkalice ne izađe suh. Blondies ostavite u kalupu sat vremena pa ga potom izvadite te iskidajte na kocke veličine po želji.