VIJEST

Taylor Swift proglašena je glazbenicom desetljeća i nadmašila čak i Michaela Jacksona

U studenom će se održati dodjela nagrada American Music Awards na kojoj će nagradu za izvođača desetljeća dobiti Taylor Swift

Taylor Swift je za ovu titulu odabrana jer je do sada osvojila čak 23 AMA nagrade, čime je nadmašila Michaela Jacksona. Također drži i rekord kao najnagrađivanija ženska izvođačica AMA nagrada, a ove godine je ponovno nominirana i to u pet kategorija.

Dodjela American Music Awards nagrada za nju je uvijek bila poseban događaj, a u nekoliko svojih govora objasnila je koliko je zahvalna svojim fanovima te kako je sretna što ima mogućnost glazbom pomicati granice.

Taylorina baza fanova jedna je od poznatijih u svijetu glazbe više od deset godina. Prošle godine u listopadu iskoristila je tu prednost kako bi pozvala svoje fanove da se prijave za glasanje za tzv. midterm izbore, a nakon samo 24 sata stiglo je 65 tisuća novih prijava. Važno je usporediti kako se u rujnu prijavilo nešto više od 190 tisuća glasača, a u kolovozu nešto manje od 57 tisuća glasača.

View this post on Instagram

There’s a dazzling haze…

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Taylor je neupitno najpopularnija svjetska country pjevačica koja je već 2016. godine postala najbogatijom glazbenicom na svijetu, dok je godinu nakon nisu izgurale Beyonce i Adele. Iza sebe ima 10 Grammyja, a upisana je i u Guinnessovu knjigu rekorda u čak šest kategorija. Sveukupno je osvojila 402 nagrade na brojnim glazbenim natjecanjima, a nominirana je 679 puta. Prvi album izdala je 2006. godine, a ukupno ih je izdala sedam. Najnoviji je Lover izdan u kolovozu ove godine. Njeni albumi prodali su se u više od 50 milijuna primjeraka.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube