INTERVJU

S Andreom Solomun o novom projektu, liniji odjeće i ulozi u filmu Jakova Sedlara

Plesačica Andrea Solomun ovih je dana predstavila svoj novi projekt &Ballet, liniju odjeće i otvorila nam je dušu

“Ima taj jedan citat: I move therefore I am koji je uzastopno ispisan na staklenim vratima ormara u mojoj spavaćoj sobi. Onako puna visina od dva metra. Stalno se krećem, ne samo fizički nego i mentalno. Za mene energija stvara novu energiju i zaista ne vjerujem u stagnaciju. Rast je za mene od preliminarne životne i egzistencijalne važnosti.”

Ovo su riječi koje najbolje opisuju ovu strastvenu, energičnu, zaigranu, ali vrlo profesionalnu, plesačicu i koreografkinju Andreu Solomun. S njom sam se već družila na satu baleta, a sudjelovala je i u našem velikom specijalu Tjedan celulita gdje je još jednom pokazala svoju stručnost i spremnost na akciju.

Andrea će vas natjerati da se pokrenete i na bilo koji način učinite nešto sa sobom. Njezin uspjeh sigurno jednim dijelom ovisi upravo o tome što je uporna, temeljita, stroga, a istovremeno divna, topla i uvijek prijateljski raspoložena. Ovih dana svi šuškaju o novom projektu &Ballet što je bio odličan povod da se ponovno vidimo.

O PROJEKTU &Ballet

Andrea Solomun

Prije svega par dana Andrea je konačno finalizirala svoj brend &Ballet by Andrea Solomun, klasični balet prilagođen rekreativcima u smislu biomehanike, pedagogije i generalnog pristupa tijelu i duhu, i upravo po tome različitom od klasičnog baleta koji ju oblikovao zadnjih 30 godina.

“Svrha &Balleta je rekreativne prirode, a cilj je prije svega zdravlje tijela. To sve ne mogu reći za klasični balet s kojim sam se počela baviti u svojoj petoj godini života. Da, progutam knedlu kad pojmim da je to 3 desetljeća. Većina ljudi mojih godina počela je raditi na sebi po završetku fakulteta, pa se aktivnostima bavi možda jedno desetljeće. Ja imam osjećaj kao da ne postoji vrijeme prije baleta.” Kao da je balet neki entitet za sebe koji je s njom sjeo i kojem je objasnila da se mora transformirati ako želi proći rehabilitaciju odvikavanja od nanošenja štete ljudskim tijelima.

Ja imam osjećaj kao da ne postoji vrijeme prije baleta

Ako se pitate otkud ove metafore, Andrea će i to objasniti, krećući od činjenice da je kao prosječni plesač već u dvadesetima osjetila posljedice bavljenja baletom. Međutim kao dijete doktorice i sportaša odlučila je pronaći način da to što voli pretvori u nešto što je dobro za nju, ali i za druge. “Nakon 10 godina rada s rekreativcima, sjela sam za kompjuter i počela pisati. Nisam stala par mjeseci dok nisam napisala sve. Ideja je bila da to bude poseban balet. Balet kakav nigdje na svijetu nije korišten. Balet obogaćen svime što sam ikada naučila o tijelu.”

Kroz medicinu, pilates, yogu, kondicione treninge, fitness, trčanje, pa čak i studij arhitekture. Jer cijeli taj sukus doveo je do ozdravljenja njezinog tijela i duha oštećenog od godina mazohizma i robotizacije pokreta. Naravno i uživanja u tome da je bol žrtva vrijedna ljubavi i ljepote koju osjećam dok se krećem na sceni. “Imam 35 godina za svega 3 tjedna. Znate što, treba to tijelo postojati barem još 35. Treba biti mobilno. Moram se moći sagnuti, čučnuti, podići nešto s poda. Pritom se moram voljeti kakva jesam. Od tuda i hešteg #selfloveandballet.”

PRONAĐI NAJBOLJU VERZIJU SEBE

View this post on Instagram

Oduvijek ste htjeli probati plesati balet? Bole vas leđa, kukovi ili neki drugi dio tijela? Želite definirano izduženo i fit tijelo, lijepo držanje i odličnu kondiciju? &?????? će Vam pomoći u svemu tome ??????Ž??? ??? ?? ??????! ? #????????????????? You always wanted to dance ballet? You suffer from back, hip or some other type of pain? You want a defined, elongated and fit body, and beautiful posture? &?????? will help you with all that. ???? ?? ????! ? #????????????????? #dancecenterandreasroom #zagreb #orange #lifestyle #ballet #ballerina #dance #dancer #dancing #dancerslife #move #lines #ples #inspiration #motivation #bodygoals #fit #fitspo #fitfam #workout #new #kupujmohrvatsko #authentic #followme #lifestyle #moment #studio ?@senjamafn

A post shared by andballet (@andballet.eu) on

Teži pronaći svoj optimalni oblik u prostoru. Svoje optimalno tijelo. Ono koje je najbolja i najfunkcionalnija verzija nje i svakog od nas. Sve su to misli koje su oblikovale &Ballet gdje je htjela uspostaviti balans tijela i duha te da kao rezultat omogućuje i sjajan izgled primjeren svakome u odnosu na njegovu genetiku i mogućnosti, odnosno optimalno tijelo.

“Obogatila sam ga vježbama i motoričkim zadacima koji imaju svrhu ostvariti uravnoteženu tjelesnu aktivnost i razvoj, ispravljanje ili olakšavanje poteškoća te opću pokretljivost, snagu, kondiciju i gracioznost bez obzira na životnu dob. Ideja je bila da pritom bude zabavan i edukativan.”

DOBROBITI FIZIČKOG ZDRAVLJA

View this post on Instagram

"People are illogical, unreasonable, and self-centered.⁣ Love them anyway.⁣ ⁣ If you do good, people will accuse you of selfish ulterior motives.⁣ Do good anyway.⁣ ⁣ If you are successful, you will win false friends and true enemies.⁣ Succeed anyway.⁣ ⁣ The good you do today will be forgotten tomorrow.⁣ Do good anyway.⁣ ⁣ Honesty and frankness make you vulnerable.⁣ Be honest and frank anyway.⁣ ⁣ The biggest men and women with the biggest ideas can be shot down by the smallest men and women with the smallest minds.⁣ Think big anyway.⁣ ⁣ People favor underdogs but follow only top dogs.⁣ Fight for a few underdogs anyway.⁣ ⁣ What you spend years building may be destroyed overnight.⁣ Build anyway.⁣ ⁣ People really need help but may attack you if you do help them.⁣ Help people anyway.⁣ ⁣ Give the world the best you have and you'll get kicked in the teeth.⁣ Give the world the best you have anyway."⁣ Kent M. Keith⁣ ⁣ Have a nice day – (in) any-way ???❤⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #mindfulness #doitanyway #loveyourself #awareness #selflove #selfcare #edrecovery #fit #fitfam #fitgirl #strong #hot #muscles #fitnessblogger #fitspo #yogini #yogagirl #bodypositive #bodygoals #positivity #positivevibes #beauty #nudity #lines #curves #hair⁣ #lifecoaching

A post shared by ANDREA SOLOMUN (@andreasolomun) on

Pomaže, a često i permanentno rješava (ovisno o vremenu koje je uloženo u rad i redovitosti) sljedeće tegobe: platfus, krivi gaz stopala, probleme s koljenima, povećava smanjenu mobilnost zdjelice i kukova, osnažuje oslabljenu i disfunkcionalnu muskulaturu cijeloga tijela, izgrađuje snažan gornji dio tijela koji rasterećuje kralježnicu i time utječe na ubrzano rješavanje problema poput skolioze, kifoze ili lordoze. Osnažuje gluteuse, kvadricepse i bicepse nogu pa tako vraća snagu nogama i povećava stabilnost tijela.

Bavljenje &Balletom podrazumijeva i sadrži teoriju rada i sam rad koraka i baletnih koreografija (vježbi) te niz motoričkih zadataka čije savladavanje rezultira izgradnjom novih živčanih struktura. Izuzetno je edukativan za polaznike u smislu razumijevanja anatomije i samim time percepcije i osvještavanja vlastitoga tijela.

&Ballet gradi izduženo, vretenasto i lijepo definirano tijelo. Poboljšava generalno držanje i općenito utječe na gracioznije i finije kretanje tijela. Kao i sve plesne aktivnosti, smanjuje osjećaj depresije i manjak motivacije jer utječe na lučenje hormona sreće i time potiče polaznike na pozitivan pristup vježbanju, prihvaćanju vlastitog tijela, izgleda, a time i sebe samih. Ima apsolutno pozitivan utjecaj na životni stil svakoga tko ga prakticira.

JESAM LI PREDEBELA DA PLEŠEM BALET

Dob, spol, kao ni prethodna edukacija te generalne fizičke predispozicije ne uvjetuju mogućnost bavljenja &Balletom. On je jednostavno za svakoga. “Kad to kažem to i mislim, jer i dan danas u ovoj državi telefon zvoni barem dva puta tjedno s istim pitanjem, mislim da sam predebela da plešem balet. Mislim da sam prestara da plešem balet. Nisam nikad plesala pa mislim da ne mogu. Svi nekad zaboravljamo tako jednostavnu stvar – ne krećemo se nečim baviti jer nam ide ili jer znamo, nego baš suprotno, nešto krenemo raditi jer to ne znamo, jer nam to ne ide, jer na tome trebamo raditi.“

I dan danas u ovoj državi telefon zvoni barem dva puta tjedno s istim pitanjem, jesam li predebela da plešem balet

Jer je to zdravo, imati svakodnevne izazove čijim provođenjem rastemo kao ljudi. Stoga ne, za &Ballet nitko nije pretio, star ili neuk. &Ballet team je tu za vas, da vam pomogne da vam nikad ne padne napamet da nešto ne možete ili da za nešto niste. Da vam ukaže na to što sve možete, kako to postići i kako se pritom zabaviti i osjećati ugodno u vlastitoj koži.

LINIJA ODJEĆE ZA LAKOĆU KRETANJA

View this post on Instagram

Nisi sigurna/siguran je li &?????? za tebe? ⁣ ⁣ Baš je počelo i kišno i hladnije vrijeme pa ti se nakon i(li) prije posla i ne vježba? (Inače dok je bilo ljeto onda je to bio razlog… jer vrućine…) ⁣? ⁣ Znaš što bi rekla na to @andreasolomun? ⁣ ⁣ ??ž? ???? ? ?????! ?? ????š???? ?????????? ?? ????????. ??? ??ž? ?????đ? ????? ???? ?? ???š?? ??, ??ž?š ? ??! ????! ⁣ ⁣ Imaš još neki izgovor? ⁣ E, tako smo i mislili, vidimo se na adresi Berislavićeva 21 u DANCE CENTER ANDREA'S ROOM studiju. ⁣ ⁣⁣⁣ ????? ?? ? ??????… ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Za sve dodatne informacije javite nam se putem maila, broja mobitela 0981637627 ili u inbox društvenih mreža…⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ #????????????????? ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣? ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #dancecenterandreasroom #zagreb #orange #lifestyle #ballet #ballerina #dance #dancer #dancing #dancerslife #move #lines #ples #inspiration #motivation #bodygoals #fit #fitspo #fitfam #workout ⁣⁣⁣#zagreb #welcome #orangerevolution #lovemylife #womenpower ⁣⁣#goodvibes ⁣⁣#photoshoot #newproject #kupujmohrvatsko⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ? @senjamafn

A post shared by andballet (@andballet.eu) on

Kako sam htjela priču zaokružiti odlučila sam u suradnji s kostimografkinjom Slavicom Motušić kreirati I liniju odjeće za sve one koji bi se htjeli kretati s lakoćom bilo na satovima &Balleta, bilo na svim ostalim vrstama treninga. Upravo zato linija ima tajice, sportske topove i obične pamučne majice. Sve ono što na jednom treningu nekome treba da se osjeća udobno i da može performirati sve to je potrebno bez brige o tome gdje što od odjeće klizi ili zapinje.

A postoji li bolja referenca od toga da je isproban baš za sve oblike treninga od trčanja, penjanja na sljeme, HIIT treninga, yoge, pilatesa i naravno samog &Balleta. &Ballet liniju će se moći kupiti u Dance Center Andrea’s Room, a uskoro i na službenom webu andballet.eu.

FRANŠIZA I EDUKACIJA ZA INSTRUKTORE

&Ballet nije samo edukacija za polaznike već ga je pretvorila u franšizu i edukaciju za instruktore s ciljem da pokuša usmjeriti sve one koji bi htjeli naučiti sistematski predavati balet i to s isprobanim uspješnim poslovnim modelom koji sprovodi već niz godina.“Edukacija sadrži i predavanja o biomehanici &Balleta što je zaista unikatno jer anatomija koja se uči čak u plesnim školama ne ulazi toliko duboko u biomehaniku rada tijela baš specifično u klasičnom baletu.”

Franšiza i edukacija su nešto što planira plasirati dogodine na inozemno tržište kao originalni brend proizveden u Hrvatskoj za svijet, jer je sada jedina takva franšiza u svijetu, što je čini posebnom i primamljivom svakome tko bi htio ostvariti vlastiti poslovni uspjeh uz pomoć Andree i njezinog tima.

TKO JE ZAPRAVO ANDREA SOLOMUN

Aleksandar Selak

“Kada pogledam sad ovaj trenutak u kojem jesam teško mi je istinski pojmiti kada i kako se dogodilo sve što sam izgradila, jer mi čini kao da nisam niti počela, a svi mi govore da je ogromno.”

Dance Company &M s već 4 autorske predstave i novom na putu koja će se premijerno dogoditi 13.10. u Laubi, vođenje Dance Center Andrea’s Room-a, studiranje na dva fakulteta, obaveze ambasadora za adidas, a sada i uloga u novom filmu Jakova Sedlara. Radi se o izraelsko-američko-hrvatskom film “Zašto Vladimir Putin nije došao na Pride u Tel Aviv?”

Tu je i kreiranje svog brenda &Ballet uz liniju &Ballet odjeće za treninge te franšize i edukacije za instruktore &Ballet programa. Tako ona nabraja, ali zaista ne percipira koja je to količina vremena i rada, jer svoj posao voli najviše na svijetu. I to se itekako vidi. “Nisam megaloman iako kao i svaka osoba imam snove i ciljeve kojima težim.”

View this post on Instagram

??? š?? ??? ???š?? ?????? ??? ???. ⁣ ⁣ ??? ??š?? ??đ? ?????? ? ???????? ? ???????, ? ?????? ??? ?? ???????? ???? ???????. ⁣ ⁣ ????? ????? ??????? ?? ??? š?? ??? ?????? ??????? ? ??? ??? č??? ?? ????? ???????. ⁣ ⁣ ??? ??š?? ??đ? ?????? ???š???? ???? ??? ?? ?????? ?? ????š??????, ??? ????š????? ć? ??? ??????? ?? ????ć?????.⁣ ⁣⁣⁣ ? Nadamo se da uživate u vikendu unatoč nedostatku sunca i da se spremate za novi radni tjedan i nove izazove! Nove pobjede! ⁣ ⁣ Pobjeđivati možemo i zajedno u sklopu &?????? programa… ????? ?? ? ??????… ⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ Za sve dodatne informacije javite nam se putem maila, broja mobitela 0981637627 ili u inbox društvenih mreža…⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ #????????????????? ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣? ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #dancecenterandreasroom #zagreb #orange #lifestyle #ballet #ballerina #dancer #dancing #dancerslife #inspiration #motivation #bodygoals #fit #fitspo #fitfam #workout ⁣⁣⁣#zagreb #welcome #orangerevolution #lovemylife #womenpower ⁣⁣#goodvibes ⁣⁣#photoshoot #newproject #weekend #timeforme #meditation #sunday ⁣

A post shared by andballet (@andballet.eu) on

“Na kraju dana u biti kada zbrojim cijeli taj ringišpil koji čini plesni studio, plesna kompanija, treninzi, gostovanja, ozljede, &Ballet, treba ostani sabran i fokusiran, naći motivaciju sebi, naći je drugima. Rasti, kada padneš diž’ dupe jer predaje nema, plači, nasmij se za publiku, ne budi lažna, sjeti se objaviti novi post, dođi na event, podrži druge, drži sebe. Voli sebe, voli druge.”

Dodaje kako bez podrške nema šanse. “Da je nemam od obitelji, prijatelja, poslovnih suradnika, klijenata i mora ljudi na socijalnim mrežama, sumnjam da bih imala ovoliko motivacije i elana kontinuirano kreirati za sebe a time i za taj svijet koji mi daje vjetar u leđa. Sve nas oblikuje. I sve oblikujemo. Sve se kontinuirano kreće kao i mi s time. Ja se planiram kretati još dugo i kreirati i dalje. Za sebe i za druge. Nadam se još puno novih &.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba