ULIČNA UMJETNOST

Zagrebačke ulice bogatije su za tri umjetnička djela koja su ocrtale žene

Krenuo je drugi krug projekta Ulični triptih

Street art scena nikada ne spava, pogotovo ljeti. Tako su u urganizaciji umjetničkog kolektiva Preuredi moju pumpu i Turističke zajednice grada Zagreba, ovih je dana u gradu osvanula tri nova umjetnička djela. Prisjetimo se, Ulični triptih je jedinstveni cjelogodišnji programu uličnih izložbi kojem je cilj prikazati presjek hrvatske ulične umjetnosti. Nakon prvog izdanja na kojem su predstavili radove Mislava Lešića, Borisa Bareta i Haramije Hansa, red je došao na žene.

OKO, Centar za posjetitelje TZGZ-a (Trg bana Jelačića 11)

Predstavila je radi Multiple friendship za koji je izjavila: “Postoji onaj trenutak u životu kada se odvajamo od vlastite obitelji, i prije nego što imamo svoju, tada su nam prijatelji sve, oni su naša obitelj. Što šarenija prijateljstva imamo, to nam je život čarobniji. Ovo je rad za sve prijatelje, neke prošle, neke buduće. Za sve one trenutke potpore, smijeha i suza. Za sve nas.”

Ernest Mazarekić i Bruno Vranić

Ernest Mazarekić i Bruno Vranić

Ernest Mazarekić i Bruno Vranić

Tea Jurišić, Radićeva (kod broja 46)

Rad Novi optimizam Zagreba potpisuje Tea Jurišić za koji kaže: “Strastvena, crvena boja je ono što mi padne na pamet kada se sjetim svog omiljenog grada, i to prvenstveno zbog Šestinskog kišobrana, jednog od najprepoznatljivijih motiva Zagreba. Nakon dugo vremena, raznih nedaća koje su zadesile grad, ljudi se napokon počinju okupljati i gubiti u vrevi. Šarolika ekipa teče ulicama poput vode, a kišobran ih sve zajedno štiti od vremena, problema i lošeg raspoloženja.”

Ernest Mazarekić i Bruno Vranić

Rad Sanje Stojković, park Opatovina

U parku Opatovina čeka vas ideja Sanje Stojković koju je objedinila pod imenom Pogled kroz prozor u ljepši svijet, koji je komentirala: “Svima nam treba malo više optimizma i veselijih boja, samo moramo naučiti gledati u tom smjeru. Scenografija je postavljena na Opatovini, a na vama je da zamislite što sve možete vidjeti pogledom kroz prozor, a ovog puta i na ulicama Zagreba.”

Ernest Mazarekić i Bruno Vranić

Svaka tri mjeseca na panelima će osvanuti tri nova umjetnička rada, a iduće oslikavanje je najavljeno za zadnji kvartal 2021. Do tada imate priliku svakodnevno razgledati ovu besplatnu izložbu u centru Zagreba. Pratite Ulični triptih na Facebooku i Instagramu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba