VODIČ

Zagreb je odnedavno bogatiji za četiri specijalizirane trgovine hranom. Imamo mali vodič

Novih, malo drugačijih i posebnijih adresa za kupnju hrane u Zagrebu je sve više. Četiri novije su se otvorile u Zagrebu, a evo gdje se nalaze i što nude

Ako ste za vrijeme pandemije i u ovim neobičnim vremenima pridali više pažnje svojoj prehrani, kuhanju pa onda i biranim namirnicama, niste jedini. Tim povodom vjerujemo da ste se bacili i u malo konkretniju potragu za njima. Uz klasične trgovine, u Zagrebu je sve više onih specijaliziranih koje fokus stavljaju na namirnice koje ne možete nabaviti u supermarketima.

Od craft piva, preko vrhunskih sireva, pa sve do probranih suhomesnatih narezaka, pekarskih proizvoda i kave, povrća i voća s naglaskom na eko uzgoj, kao i poneke autentične slastice, samo je mali dio asortimana koje na tim mjestima nerijetko možete pronaći. Iako smo vas već jednom naputili na neke od njih u našem malom vodiču ovdje, sada vam donosimo još jedan s obzirom na to da je Zagreb u posljednje vrijeme postao bogatiji za čak njih četiri. U nastavku vam donosimo o kojima je riječ, i što vas ondje očekuje.

Proljeće, Josipa Sermagea 14a

SAŠA TKAČENKO

U pitanju je dućan čija se ponuda bazira na zdravoj hrani poput svježeg voća i povrća, prirodnih sokova, mliječnih proizvoda i žitarica malih proizvođača. U Proljeću možete pronaći i začine, dodatke prehrani, organsku kozmetiku, vina nagrađivanih malih vinara, craft pive, polugotovu zdravu hranu i druge proizvode. Osim toga, u ponudi je i Eli’s kava te zdravi snackovi za ponijeti, a Proljeće će služiti i kao mjesto za opuštena kvartovska događanja uz dobru glazbu – ali, čim epidemiološke mjere to dopuste.

Lokal market & bar, Davorina Bazjanca 11

Sandro Lendler

Ovo je jedna od onih lokacija gdje možete obaviti kompletni špeceraj, ali i mjesto koje se može pohvaliti s barom koji nudi sokove od svježeg voća i povrća, dobavljenog od OPG-ova čije proizvode nude u sklopu dućana. Imaju i specialty kavu rovinjskog brenda Monte, kombuchu Crobucha, razne vrste domaćih craft piva te domaće rakije itd. Ono čime se ponose jest i ponuda mesa koje možete kupiti već marinirano i začinjeno, ali i malih mljekara sa svojim jogurtima i čokoladnim mlijekom. Korica proizvodi ondje se redovito rasprodaju već do podne, a uvijek vas mogu ponuditi i zdravim snackovima, granolom. Maslinova ulja, craft čokolade, ali i vina u rinfuzi; plavac mali s Pelješca, vrbnička žlahtina i graševina, koje možete natočiti i u vlastite boce isto su dio njihove ponude koju planiraju nadopunjavati, primjerice s domaćim, zdravim sladoledima, a bit će tu i raznih tematskih radionica.

Kao nekad, Trakošćanska 7

kao nekad

Ovo je još jedan u nizu simpatičnih dućančića s namirnicama lokalnih proizvođača i OPG-ova. Naime, osim što surađuju s njih više od 100, cilj im je kupcima ponuditi nešto novo i svježe, a opet podržati male proizvođače. Tako u svojoj raskošnoj ponudi imaju domaće proizvode poput ajvara, džemova, meda, raznih napitaka, grisina, ali i svježe voće i povrće, naravno, s domaćih OPG-ova. Proizvode od njih nabavljaju direktno tako da točno znaju odakle dolazi svaka namirnica što je još samo jedan veliku plus ovakvog tipa trgovina u koje u posljednje vrijeme jako volimo zalaziti.

The Škarnicl, Jaruščica 5a

The Škarnicl

Još jedan zgodan dućan domaće hrane, a koji spaja tradicionalne namirnice s modernim životom. Kako poručuju, svoje police ispunili su svježim mesom, ribom, voćem i povrćem, zimnicama modernih baka, začinima, uljima, kruhom, a imaju i mlijeka, jaja, sira i ostalih namirnica koji će svaki ručak pretvoriti u bezvremensko ukusan obrok. Opskrbili su se i delikatesama za razne prigode, kao i suhomesnatim proizvodima te sirom, ajvarom, namazima. Nezaobilazna ponuda ondje je i ona slatka, a uključuje pekmez, kolačiće i med te domaće čajeve, začine. Nije izostala ni ponuda raznih vrsta alkoholnih i bezalkoholnih pića, od domaće rakije, džina i pive pa sve do svježih sokova i smoothieja.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba