GASTRO VODIČ

U Zagrebu ima par zbilja fora specijaliziranih trgovina s hranom. Evo kratkog vodiča

Provjerile smo na kojim se sve gradskim adresama mogu pronaći rijetki, premium i craft brendovi hrane i pića

U mjesecima iza nas kuhale smo više nego ikad prije; eksperimentirale smo s receptima, izlazile iz zone ugode i shvatile da po zbilja dobre i razrađene obroke ne moramo isključivo odlaziti u restorane. Za slučaj da je manija kuhanja zarazila i vas, zanimat će vas naš današnji vodič kroz specijalizirane zagrebačke dućane kroz probrane namirnice koje se uglavnom ne mogu nabaviti u supermarketima. Od craft piva, preko vrhunskih sireva, pa sve do probranih suhomesnatih narezaka, ovo su gradske adrese koje trebate posjetiti.

Mangia, Medulićeva 14

Ovaj je delikatesni dućan posvećen talijanskim namirnicama otvoren prije svega nekoliko dana. U svojoj ponudi ima proizvode poput Prosciutto crudo San Daniele pršuta i drugih vrhunskih narezaka, raviole s punjenjima od bosiljka, tartufa, lososa i kapara te razne druge vrste tjestenine.

Grunt, Šubićeva 40

Na Kvaternik tržnici smjestio se Grunt, posve mali dućan u kojem ćete pronaći razne domaće craft pive, vina, sjajne Kumparička istarske sireve, rakije, likere i druge proizvode domaćih OPG-ova.

View this post on Instagram

Petak je, službeni početak vikenda. Tržnica se budi. 🌞🌞🌞🌞 Dobro jutro Gruntovčani ! ! ! #gruntshop #gastrofanatik #friday #sunyday #tržnicakvatrić #weejend #hedomizamjačaorganizam #samojako💪

A post shared by GRUNT SHOP (@grunt.shop) on

Grga Čvarak, Kutnjački put 9

Riječ je o jednoj od prvih trgovina s asortimanom manjih domaćih proizvođača uopće, a kod njih možete naviti sve od voća i povrća, preko mesa i suhomesnatih proizvoda, pa do domaćih ulja i craft čokolada.

View this post on Instagram

Veseli petak u Čvarku!

A post shared by GRGA ČVARAK🥦🌽🥬🌶 (@cvarak_grga) on

Špeceraj, Trg Petra Svačića 1/Ilica 65

U Špeceraju se, na obje lokacije, vode zero waste filozofijom i prodaju proizvode u rinfuzi ili ekološki prihvatljivim pakiranjima, a njihovom se asortimanu nalaze proizvodi poput raznih tjestenina, ulja, octeva, mliječnih proizvoda, bezglutenskih proizvoda i brojnih drugih.

Bonkulović Delikatese, Nova Ves 17

Tražite li proizvode s ultimativnim premium predznakom, poput sireva, narezaka, kavijara, vina ili drugih alkoholnih pića, trebate se uputiti upravo na ovu, svim gastro entuzijastima već dobro znanu adresu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba