GASTRO VODIČ

U Zagrebu i okolici se otvorilo nekoliko novih fora restorana. Pripremili smo mini vodič

Od azijskog street fooda do talijanskih specijaliteta

Napokon smo dočekali povratak relativno normalnog života, u kojem odlazak u restorane i barove ne predstavljaju nemoguću misiju. Nakon mjeseci rada u vrlo izazovnim okolnostima, ugostitelji se polako vraćaju na staro, a posebno nas veseli vidjeti da se neprestano otvaraju nova mjesta, različitih koncepata i ideja, i to ne samo u centru grada, već doista u svim dijelovima. U današnjem smo vam vodiču izdvojili nekoliko jako fora novih restorana za koje trebate znati, a uz tri koja se nalaze u Zagrebu, uvrstili smo i jedan iz Zaprešića.

TORI Streetfood

Gdje: Trg Ivana Kukuljevića 5
Što nude: Iza restorana stoji chef Vid Nikolić, kojeg je publika upoznala kroz Time, SOI Fusion i brojne druge lokale orijentirane na azijsku kuhinju. TORI nudi nekoliko verzija popularnih bao bun sendviča, poke varijante, jela s rižom, rezancima i par deserata. Više informacija možete doznati ovdje.
Radno vrijeme: svaki dan, osim nedjelje, od 12 do 22 sata.

Al Dente

Sandro Lendler

Gdje: Bogovićeva 5
Što nude: strogi centar Zagreba dobio je restoran čija se ponuda bazira na tjesteninama i pizzama, ali nude još i salate, dnevna jela, kao i dry-age steakove koji će postepeno biti sve zastupljeniji. Posebno je važno naglasiti kako svu tjesteninu pripremaju sami, ručno, kao i to da prvi u gradu nude pizzu napoletanu canotto, s debljim rubovima. Naš dojam nakon posjete možete pročitati ovdje.
Radno vrijeme: svaki dan od 9 do 23 sata.

Saralee’s Thai Street Food

from the menu: STIR FRIED BLACK PEPPEREgg noodles, mixed bell peppers, onion, carrot stir friedwith black pepper and soy saucetofu/chicken 58kn veal/shrimps 64kn

Posted by Saralee's thai street food on Monday, May 31, 2021

Gdje: Trg Drage Iblera 10
Što nude: Na mjestu bivšeg Khaos Thai, kioska u kojem se uvijek čekalo u redu, otvorio se Saralee’s Thai Street Food. Vodi ga bivša kuharica iz Khaos Thaia, a poznatu su originalnu ponudu upotpunili s još nekoliko zanimljivih jela, kao što su Massaman curry, Spring Rolls i Thai fried rice.
Radno vrijeme: od utorka do subote, 11 do 18 sati.

Fish&More

Fish & More Facebook

Gdje: Vodovodna ulica, dvorište Vrutka (do kraja lipnja, kad sele na obalu)
Što nude: Iza ovog simpatičnog food trucka stoji poznati chef Marko Palfi, koji se u svom najnovijem pothvatu odlučio orijentirati na ribu i plodove mora. Između ostalog, tako nudi srdele s krumpirom, hobotnicu sa slanutkom, burgere od tune i lignje patagonica.
Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka, od 9 do 15 sati.

Batak Burger Bar

Gdje: Kardinala Alojzija Stepinca 48/1 (Zaprešić)
Što nude: Nakon što se publika itekako dobro upoznala s njihovim roštiljem, tim Batka kreće u osvajanje tržišta burgera. Uz osam vrsta king ili queen size burgera koji su pečeni na roštilju na drveni ugljen, nude i nekoliko vrsta priloga, poput krumpira sa sirom ili batata, ali i specijalitete poput BBQ rebrica ili krilca te salatu s piletinom.
Radno vrijeme: svaki dan od 11 do 22 sata, nedjeljom do 21.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba