NOVO MJESTO

U Novom Zagrebu se otvorio Mrav Burger & Beer Bar. Evo što sve nude

Naglasak je na burgerima i craft pivu, a imaju i vrlo atraktivne krumpiriće s topljenim sirom

Nanese li vas put ovih dana u blizinu Velesajma, svakako svratite u novootvoreni Mrav Burger & Beer Bar. Nalazi se na adresi Avenija Dubrovnika 15, a njegova je terasa s pedesetak sjedećih mjesta odlično prilagođena aktualnim epidemiološkim mjerama. Kako nam je ispričao direktor Zdravko Crnjak, iza projekta stoji tvrtka Mrav Gastro, koja se prije pandemije bavila ugostiteljstvom na eventima. No, budući da je upravo taj sektor jedan od najpogođenijih, odlučili su pokušati s nečim novim. Prostor u kojem je Mrav Burger & Beer Bar smješten godinama je, priča nam Crnjak, bio prazan, a njemu se činio odličnim zbog velike fluktuacije mladih koji na Velesajam dolaze zbog raznih sportova. I doista, sudeći prema sjajnom početnom odazivu, tvrdi da nisu pogriješili.

Aleksandar Selak

Prostor su u potpunosti preuredili, i to prema zamislima dizajnera Gorana Gračanina, a dominira kombinacija crne boje i drvenih elemenata, uz blagi industrijski štih. U fokusu ponude, koju je osmislio kuhar s dugogodišnjim iskustvom Siniša Benko, su burgeri, pa se tako može birati između njih devet; Crnjak nam posebno izdvaja Baš Naš burger sa 180 grama junetine iz hrvatskog uzgoja, jajem na oko, iceberg salatom, karameliziranim lukom, čipsom i kremom od tartufa te bijelim umakom (52 kune), a vidjeli smo da se među njima nudi i vegetarijanska opcija, Veggie State of Mind, po cijeni od 55 kuna. Ako niste raspoloženi za burgere, tu je i Philly Cheese Steak (55 kuna), Tortilja s piletinom (38 kuna) i Pileća salata (42 kuna), a moramo spomenuti i krumpiriće s topljenim Raclette sirom izloženim na šanku (25 kuna).

Aleksandar Selak

Kad je riječ o ponudi pića, Crnjak ističe šest piva s potpisom domaće craft pivovare Zeppelin, a zgodna opcija je Beer Tasting plata u sklopu koju ćete dobiti po 0,1 litru od svake po cijeni od 30 kuna. Na ulazu u restoran vidjeli smo i parkirani stilizirani food truck, pa smo doznali da su u planu gostovanja na raznim festivalima hrane, u svrhu daljnjeg etabliranja brenda. Isto tako, jednog dana kad to mjere dopuste, planiraju raditi do ponoći, odnosno petkom u subotom do dva sata poslije ponoći, a atmosferu podići nastupima DJ-a. O dostavi o bližoj budućnosti razmišljaju, no trenutačno se žele posvetiti gostima koji ih posjete na terasi, te im omogućiti što bržu, ali i kvalitetniju uslugu. Ipak, opcija podizanja hrane za van postoji, a sve narudžbe možete obaviti putem broja 0995143117.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Baš Naš
Aleksandar Selak
Pileća salata
Aleksandar Selak
Spicy Stuff, krumpiri s topljenim sirom
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba