VIKEND RECEPTI

Trudimo se jesti izbalansirano pa smo na blogu Sitnica našle recept za salatu s cvjetačom, slanutkom i avokadom

FOTO: Renata Lučić

Na blogu Sitnica uvijek pronađemo inspiraciju za dobar ručak

O blogu Sitnica već smo pisale ranije, a i ugostile smo djevojke koje stoje iza njega. Antea Piplica je glavna i odgovorna za izbalansirane veganske obroke, a Renata Lučić za odlične fotografije koje prate jela. Obročne salate su nam omiljene i uvijek smo raspoložene za ideju kako ih pripremiti. Ako volite cvjetaču i slanutak, ovaj recept je za prste polizati.

SALATA OD CVJETAČE, SLANUTKA I AVOKADA

Renata Lučić

ŠTO TREBAMO?

1 manja cvjetača⁣
250 g slanutka⁣
1 avokado⁣
1 šaka mladog radiča⁣
2 šake baby špinata⁣
1 vezica svježeg peršina ili bosiljka⁣
1 žličica kumina, kajenskog papra, dimljene paprike i vlasca⁣
1 žlica meda, tahinija i soja sosa⁣
2 žlice maslinovog ulja, jabučnog octa⁣
1 žlica senfa i meda⁣

Priprema

Slanutak skuhati malo ranije, cvjetaču razdvojiti na manje cvjetove. U većoj zdjeli pomiješati kumin, kajenski papar, dimljenu papriku, vlasac, med, tahini i soja sos pa u to uvaljati cvjetaču i slanutak. Prebaciti na pleh za pečenje i peći 20-ak minuta na 200 stupnjeva. Dok se to peče napraviti dresing od senfa, meda, ulja i octa. Pomiješati zelenje i začiniti dresingom, a kad su cvjetača i slanutak gotovi staviti ih vruće na salatu.