Trudimo se jesti izbalansirano pa smo na blogu Sitnica našle recept za salatu s cvjetačom, slanutkom i avokadom
Na blogu Sitnica uvijek pronađemo inspiraciju za dobar ručak
O blogu Sitnica već smo pisale ranije, a i ugostile smo djevojke koje stoje iza njega. Antea Piplica je glavna i odgovorna za izbalansirane veganske obroke, a Renata Lučić za odlične fotografije koje prate jela. Obročne salate su nam omiljene i uvijek smo raspoložene za ideju kako ih pripremiti. Ako volite cvjetaču i slanutak, ovaj recept je za prste polizati.
SALATA OD CVJETAČE, SLANUTKA I AVOKADA
ŠTO TREBAMO?
1 manja cvjetača
250 g slanutka
1 avokado
1 šaka mladog radiča
2 šake baby špinata
1 vezica svježeg peršina ili bosiljka
1 žličica kumina, kajenskog papra, dimljene paprike i vlasca
1 žlica meda, tahinija i soja sosa
2 žlice maslinovog ulja, jabučnog octa
1 žlica senfa i meda
Priprema
Slanutak skuhati malo ranije, cvjetaču razdvojiti na manje cvjetove. U većoj zdjeli pomiješati kumin, kajenski papar, dimljenu papriku, vlasac, med, tahini i soja sos pa u to uvaljati cvjetaču i slanutak. Prebaciti na pleh za pečenje i peći 20-ak minuta na 200 stupnjeva. Dok se to peče napraviti dresing od senfa, meda, ulja i octa. Pomiješati zelenje i začiniti dresingom, a kad su cvjetača i slanutak gotovi staviti ih vruće na salatu.