GASTRO

Tri jednostavna recepta za cacio e pepe tjesteninu slavnih kuhara koje morate probati odmah

FOTO: Shutterstock

Klasik talijanske kuhinje spreman u trenu

Jela s tjesteninom volimo i zato što su uvijek relativno brzo gotova i zato što uvijek možemo kušati neku posve novu kombinaciju sastojaka. Ako još nikad niste, danas vam savjetujemo da isprobate jedan klasik talijanske kuhinje, tjesteninu cacio e pepe, odnosno tjesteninu sa sirom ribancem i paprom. Riječ je o jelu za koje će vam trebati samo nekoliko sastojaka i čija priprema gotovo da ne može biti jednostavnija. Osnovni su sastojci, dakle, neka duguljasta tjestenina (najčešće špagete), svježe mljeveni papar i, po mogućnosti, pecorino sir koji se koristi u izvornim recepturama. Savjetujemo da pripremu ovog jela započnete uz neki od provjerenih recepata slavnih kuhara koje vam donosimo u nastavku.

Prema receptu Gennera Contalda

Prema receptu Simonea Zanonija

Prema receptu Johna Kanella