ZDRAVLJE

Sadržaj omogućava bio&bio

Testirala sam dodatak prehrani koji je moju kožu u dva tjedna pripremio za sunce. Ovo su rezultati

Preplanuli ten za mene je nepoznanica, ali sada se i to promijenilo

Davno su prošla vremena kad sam se satima pržila na suncu da bih postigla preplanuli ten. Nešto je sigurno bilo do trenda, a i provodila sam puno više vremena na suncu nego danas. Dugo sam živjela na moru, pa sam odlazila na plažu baš svaki dan i nisam puno brinula je li 15 ili 17 sati. U igri je bila krema sa što nižim zaštitnim faktorom, a preko nje sam špricala ulje ili nanosila pekmez za brže tamnjenje. U mom slučaju, preplanuli ten je trajao kratko, a put do njega je bio jako dug. Nekoliko puta sam i dobro izgorjela, što mi je bio dovoljan alarm da mijenjam svoje navike na plaži. Godine su prolazile, a ja sam sve više bježala u hlad i mazala lice i tijelo samo s proizvodima na kojima je pisalo 50.

NA BICIKLU SAM SIGURNO TRI MJESECA, A NA NASIPU TIJEKOM CIJELE GODINE

aleksandar selak

Vječno bijela, germanske puti i kože koja gori čim je izložim suncu, odustala sam od ganjanja boje i prepustila se onoj koliko me ulovi sunce, ulovi. Stvari su se promijenile kada sam odselila u Zagreb i ljeti počela voziti bicikl ili odlaziti na jutarnje trčanje na Savski nasip. Na biciklu sam sigurno tri mjeseca, a na nasipu provodim cijelu godinu. Ruke mi sada ljeti budu tamnije nego ikad, a dobro me opali i po licu. Zato sam počela koristiti kreme sa zaštitnim faktorom svaki dan.

aleksandar selak

Na licu ga nosim od jutra do večeri jer vodim računa da je u toniranim kremama koje koristim visok zaštitni faktor, a čim se skinemo u kratke rukave u uporabu krene krema ili fluid za tijelo. Uvijek je sa mnom u ruksaku jer više ništa ne prepuštam slučaju. Uopće me ne brinu tragovi od odjeće koliko me brine da mi koža ne zagori.

TOP DODATAK PREHRANI KOJI POMAŽE PRIPREMITI KOŽU ZA SUNCE

aleksandar selak

Ove sezone sam odlučila isprobati dodatak prehrani BiAstin jer sam čula da je jako dobar u pripremi kože za sunce. Nekad davno sam za to koristila beta karoten, ali već dugo vremena nisam uzimala dodatke prehrani takvog tipa. Međutim, prijateljica mi je rekla da BiAstin pije nešto više od 10 dana i da već vidi lijepe promjene na koži. Ona je u startu nešto tamnija od mene, ali dala sam šansu jer se trudim što više brinuti o koži. Valjda se i svijest sve više razvija s godinama. Tu se radi o dodatku prehrani koji u sebi ima vitamin E, havajski astaksantin i ulje šafranike.

Za vitamin E ste sigurno čuli pa tako i za njegovu ulogu zaštite od oksidativnog stresa, dok je havajski astaksantin koji se dobiva iz mikroalgi možda nešto nepoznatiji pojam. Po čemu je poseban? Kada je koža izložena visokim razinama ultraljubičatog svjetla dolazi do foto-oksidacijskog oštećenja koje uzrokuje opekline od sunca, prerano starenje kože, fotodermatoze ili neka ozbiljnija stanja. Zato su tijelu potrebni snažni antioksidansi koji će ga zaštititi od štetnog djelovanja slobodnih radikala, gdje se havajski astaksantin pokazao daleko nadmoćnijim u usporedbi s ostalim prirodnim antioksidansima.

aleksandar selak

Zbog ovakve formule BiAsatin biraju sportaši, ali i svi oni koji baš kao i ja žele pripremiti kožu za sunce. Dakle, koža zaista postaje tamnija nakon desetak dana unošenja. Preporučeno je piti dvije gel kapsule dnevno, ja sam ih uzimala poslije ručka, a za rezultate koje vidite mi je bilo potrebno oko dva tjedna i zbilja je nevjerojatno pratiti kako koža mijenja boju s vremenom. To naravno ne znači da sam prestala sa svojom rutinom nanošenja zaštitnog faktora u gradu, a ovih dana se baš spremam na godišnji odmor. Ovog puta u nešto tamnijem tonu koji složit ćete se i izgleda jako prirodno. Osim toga, koža izgleda zdravo i kao da je nekako čvršća i punija na dodir.

Prvi dan konzumacije BiAstina 
Foto: aleksandar selak
16 dana nakon uzimanja BiAstina 
Foto: aleksandar selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube