GASTRO
Sezona je višanja, pa dok još ima svježih mogli biste isprobati ovih nekoliko recepta
Možete se okušati u klasicima kao što su štrudla ili Schwarzwald torta ili se poigrati i napraviti mohito s višnjama
Možete se okušati u klasicima kao što su štrudla ili Schwarzwald torta ili se poigrati i napraviti mohito s višnjama
Višnje su savršeno ljetno voće jer njihova kislost čini i one teže deserte s namirnicama poput čokolade, mnogo svježijima i uzbudljivijima. Sezona je je trenutačno na vrhuncu stoga je pravo vrijeme da krenete u berbu ili pohrlite na tržnicu kako biste ih ulovili dok su još svježe.
Najčešće ih koristimo u klasičnim receptima kao što su štrudle, torte poput Schwarzwaldice ili klasični kolači poput Dunavskih valova. No, internet je prepun zabavnih recepata u koje ih možete dodati kao što je cheesecake s višnjama ili mohito s višnjama kako ga radi Martha Stewart. Nekoliko klasičnih i modernijih recepata otkrijte u nastavku.