Recept za ovaj pesto od avokada i bosiljka ne može biti lakši. Možete ga poslužiti uz špagete
Još uvijek ne znate što biste mogli pripremati za ručak? Ne brinite, imamo jedan genijalni prijedlog recepta koji osvaja lakoćom pripreme. Pesto od avokada, bosiljka i hrpe drugih sastojaka pronašle smo kod Antee i Renate, na Instagram profilu @sit_nica, gdje redovito odlazimo po inspiraciju za ukusne veganske recepte. Uz izminku jednog predkoraka, kompletno će jelo, računate li i kuhanje tjestenine, biti spremno za desetak minuta. Cijeli recept donosimo u nastavku.
PESTO OD AVOKADA I BOSILJKA
Što trebamo?
2 zrela avokada
2 šake svježeg bosiljka
1 šaka svježeg vlasca
1 šalica indijskih oraščića prethodno namakanih u vodi
1/2 šalice pinjola
2-3 češnja češnjaka
2 žličice prehrambenog kvasca
1/2 žličice soli
malo šarenog papra
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice vode
Kako pripremamo?
Osim što prethodno trebate namakati indijske radi kremoznosti, sve je gotovo u pet minuta. Kad su indijski omekšali sve sastojke ubacite u blender i uživajte u finom zelenom pestu. Skuhati tjesteninu (ili neki drugi prilog) po želji i poslužiti.