VIKEND RECEPT

Recept za ovaj pesto od avokada i bosiljka ne može biti lakši. Možete ga poslužiti uz špagete

FOTO: @sit_nica

Još uvijek ne znate što biste mogli pripremati za ručak? Ne brinite, imamo jedan genijalni prijedlog recepta koji osvaja lakoćom pripreme. Pesto od avokada, bosiljka i hrpe drugih sastojaka pronašle smo kod Antee i Renate, na Instagram profilu @sit_nica, gdje redovito odlazimo po inspiraciju za ukusne veganske recepte. Uz izminku jednog predkoraka, kompletno će jelo, računate li i kuhanje tjestenine, biti spremno za desetak minuta. Cijeli recept donosimo u nastavku.

PESTO OD AVOKADA I BOSILJKA

@sit_nica

Što trebamo?

2 zrela avokada⁣
2 šake svježeg bosiljka⁣
1 šaka svježeg vlasca⁣
1 šalica indijskih oraščića prethodno namakanih u vodi⁣
1/2 šalice pinjola⁣
2-3 češnja češnjaka⁣
2 žličice prehrambenog kvasca⁣
1/2 žličice soli⁣
malo šarenog papra⁣
3 žlice maslinovog ulja⁣
2 žlice vode⁣

Kako pripremamo?

Osim što prethodno trebate namakati indijske radi kremoznosti, sve je gotovo u pet minuta. Kad su indijski omekšali sve sastojke ubacite u blender i uživajte u finom zelenom pestu. ⁣Skuhati tjesteninu (ili neki drugi prilog) po želji i poslužiti.