Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

Novo mjesto

Prve smo posjetile Piacere, novo mjesto specijalizirano za jela sa svježe rađenom tjesteninom

Zagreb je postao bogatiji za još jedan zanimljivi gastronomski koncept

U samom centru grada, na adresi Vlaška 19, prije nekoliko je dana otvoren Piacere. Riječ je o, za hrvatske krajeve, inovativnom konceptu mjesta koje će nuditi isključivo jela od tjestenine, koja dolaze s jednim od šest različitih umaka u ponudi. No, fokus na tjesteninu nije jedino što Piacere izdvaja od konkurencije.

Osim toga, tu je i podatak da sve vrste tjestenine koje poslužuju rade na licu mjesta, uz pomoć stroja za izradu tijesta. Sve nam je skupa, priznajemo, zvučalo jako zanimljivo već i u teoriji, pa smo Piacere odlučile što prije posjetiti i doznati sve detalje ponude.

Aleksandar Selak

Vlasnik Ivan Vučković, inače jedan od najmlađih sudaca 1. HNL-a, rekao nam je kako je do ideje došao upravo zbog čestih poslovnih putovanja na kojima je imao prilike isprobavati razne kuhinje. Ideja za ovako nešto rodila se prije godinu dana, a najveća mu je želja, kaže, bila pronaći dobar prostor u centru grada, s velikom frekvencijom ljudi koji će u svakom trenutku moći s nogu pojesti kvalitetan obrok po prihvatljivoj cijeni, a na njegovu pripremu neće morati predugo čekati.

Pasta to go u tom je smislu bila logičan potez – tanjura uopće nema, već je svaka porcija pakirana u ambalažu koja se može ponijeti i koja se, ponosno nam napominje Ivan, može reciklirati baš kao i pribor za jelo koji nude.

Naglasak na brašnu od durum pšenice

Pašta s umakom od rajčice
Aleksandar Selak

Trenutno u ponudi imaju tri vrste tjestenine, tagliatelle, bucatine i fusille, koji se rade pomoću prethodno spomenutog stroja, koristeći samo tri sastojka: brašno, jaja i vodu. Poseban je naglasak stavljen na brašno koje se dobiva od durum pšenice, koje nema kolesterola i masti, zbog čega je tjestenina u konačnici zdravija, a i lakše se probavlja, odnosno ne pada toliko teško na želudac. U Hrvatskoj ga, priča nam, nisu mogli nabaviti, ali budući da je od samog početka bilo jasno da se kompromisi u kvaliteti sastojaka neće raditi, odlučio ga je uvoziti iz inozemstva.

Svježa tjestenina za ponijeti

Pašta Pesto Genovese
Aleksandar Selak

Pet je umaka dio stalne ponude (umak od rajčice, pesto genovese, sir i papar, plodovi mora i umak bolognese), dok se šesti, Special, mijenja ovisno o danu. Cijene se kreću između 42 kune (tjestenina s rajčicom) do 60 kuna (tjestenina Special), a u planu je i skoro proširenje ponude. Uz gotova jela i selekciju slastica koje proizvodi slastičarnica iz Samobora, Sweet Family, prodavat će i pakiranja tjestenine. Priznaje da mu to uopće nije bilo u planu, ali ljudi su, vidjevši stroj u izlogu, počeli ulaziti i pitati mogu li je kupiti. Zbog toga će, nastavlja, vrlo vjerojatno već od sljedećeg tjedna uvesti pakiranja suhe tjestenine od 500 grama.

Pašta s umakom od sira i papra
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba