GASTRO

Probali smo nova jela iz Marketa. Štrudla od svinjskih rebarca potpuno nas je osvojila, i ne samo ona

FOTO: TMG CREATIVE

U popularni zagrebački bistro stigao je novi, proljetni meni

U jela iz Marketa, simpatičnog bistroa koji se nalazi na adresi Gundulićeva 13 i mjesta koje u normalnim okolnostima slovi kao omiljeno večernje okupljalište, zaljubili smo se tijekom protekle godine. Njihov rižoto oduševio nas je u svim mogućim varijacijama, a pamtimo i njihovu genijalnu subotnju ponudu degustacijskog menija po izrazito pristupačnim cijenama. Upravo su izbacili posve novi, proljetni meni, a mi ni sekunde nismo dvojili u to hoćemo li ga probati. I doista, u redakciju smo naručili sve što nude (uz iznimku juhe, za koju ovaj put naprosto nije bilo mjesta, a koja inače ovisi o sezonskim namirnicama i inspiraciji chefa Gorana Stanisavljevića), odradili radni ručak i jednoglasno zaključili – u Marketu i dalje nikad nismo loše jeli.

Nova sjajna jela, platnene torbe i dnevna druženja

Rižoto sa sočnom puretinom i povrćem
Aleksandar Selak

A evo i koje sve novitete s menija možete kušati. Tu su gnudi (‘okruglice’ napravljene od ricotta sira, parmezana, griza i povrća) u umaku od domaće šalše uz pesto od rukole (62 kune), još jedan rižoto pun okusa, s puretinom, graškom i ukiseljenim lukom (68 kuna), kao i klasik koji vole sve generacije, ćufte s pire krumpirom u umaku od šalše, po cijeni od 68 kuna. Najinovativnije jelo na meniju, i jedan od naših favorita, je štrudla od sporo pečenih svinjskih rebarca i povrća servirana uz umak od paljenog vrhnja i salaticu (58 kuna), a uživali smo i u mariniranim pilećim prsima sa salatom od bulgura i povrća i kremom od pečene paprike, jako ukusnom laganom obroku (70 kuna).

Konačno, nude i jedno riblje jelo, naš drugi favorit, file lososa s beluga lećom, šparogama i bijelim umakom s koprom (98 kuna), a u ponudi smo pronašli i jedno keto jelo, lungić s pireom od graška i pečenim mrkvama, po cijeni od 82 kune. Desert se također mijenja na dnevnoj bazi, a naš nas je današnji podsjetio na djetinjstvo i griz s kakaom, samo u profinjenoj, suvremenoj verziji i zapravo nam se iznimno dopao.

Gnudi od ricotte u umaku od domaće šalše uz pesto od rukole
Aleksandar Selak

Osim svega navedenog, novost je i suradnja Marketa s mladim hrvatskim brendom Mojati, o čijem smo uspjehu i sami pisali. Skupa su napravili Market platnene torbe koje prodaju u lokalu po cijeni od 30 kuna. Također, i dalje nude fine koktele u staklenkama s poklopcem 2GO, a sve spomenuto je dostupno putem Wolt i Bolt Food dostavnih aplikacija, te osobnim preuzimanjem uz koje se ostvaruje 10 posto popusta. Njihove poznate Reopening zabave se trenutačno zbog mjera ne mogu održati petkom navečer, pa su vesela druženja rezervirana za subotu od podneva.

Ćufte s pire krumpirom u umaku od šalše
Aleksandar Selak
Marinirana pileća prsa sa salatom od bulgura i povrća i kremom od pečene paprike
Aleksandar Selak
File lososa s beluga lećom, šparogama i bijelim umakom s koprom
Aleksandar Selak
Štrudla od sporo pečenih svinjskih rebarca i povrća servirana uz umak od paljenog vrhnja i salaticu
Lungić s pireom od graška i pečenim mrkvama
Aleksandar Selak
Dnevni desert
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak