S1 GENERACIJA

Nina Mrvica s bloga Bake Me preuzela je naš Instagram i uživo nam pripremila vafle. Imamo recept

FOTO: Bake Me

U novom izdanju Takeovera na našem Instagramu ugostili smo divnu Ninu Mrvicu koje nam je prirpemila doručak i provela nas kroz svoje jutro

Super1 generacija okuplja talentirane i svestrane ljude koji svojom energijom ostavljaju pozitivan dojam na svijet oko sebe. Oni su nova generacija influencera, digitalni nomadi, multitaskeri i nepresušan su izvor inspiracije.

Nina Mrvica stoji iza preslatog bloga Nina Bakes koji već dugo pratimo, mama je dvoje preslatkih klinaca, a mi smo je ovaj vikend uspjeli nagovoriti da na jedan dan preuzme naš Instagram i pokaže nam kako provodi jutro. Tom prigodom pripremila nam je vafle, a kakoje to radila još uvijek možete vidjeti na našem Instagramu.

ŠTO TREBATE

Za 8 komada:

• 200 g glatkog brašna
• 2 žličice praška za pecivo
• prstohvat soli
• 2 jaja L veličine
• 3 žlice šećera
• 260 ml mlijeka
• 60 g otopljenog maslaca (možete zamijeniti s 50 ml ulja)
• 1 žličica arome vanilije – po želji

KAKO PRIPREMATE

U manjem loncu na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Ostavite ga po strani da se malo prohladi. Ako ćete koristiti ulje ovaj korak preskočite. Za to vrijeme u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi pjenjačom kratko izradite jaja i šećer. Dovoljno samo da se povežu. Dodajte aromu vanilije po želji. Smjesi jaja i šećera dodajte rastopljeni i prohlađeni maslac. Dodajte polovinu količine mlijeka i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i soli. Sve dobro izmiješajte pjenjačom. Dodajte preostalo mlijeko i ponovo sve izmiješajte pjenjačom.

Zagrijte aparat za vafle. Namastite ga uljem u spreju (možete i preskočiti ovaj korak). U aparat izlijte smjesu (moj aparat ima dvije pravokutne ploče za vafle te mi je jedna puna kaciola (kutljača, zaimača) dovoljna za obje ploče. Vafle pecite dok tijesto ne porumeni, oko dvije minute (ovisno o aparatu za vafle koji koristite). Bitno je da vam vafli nakon pečenja budu mekani (pazite da ih ne prepečete). Vafle poslužite tople.