GASTRO

Naravno da smo, čim smo ga ugledali, nabavili recept za kinder bueno tart

FOTO: @kao.kuham

Znamo da ga i vi želite isprobati što prije

Nismo sigurni postoji li osoba koja doista ne voli Kinder Bueno, ali u našoj je redakciji svakako nema. Stoga, kad smo, lutajući bespućima Instagrama, naišli na tart koji replicira upravo njegov okus, znali smo da ćemo ga htjeti isprobati što prije. Dodatni je plus što dolazi u zdravijoj verziji, kakvu preferiraju Martina i Matea, koje stoje iza Instagram profila @kao.kuham, koji često i rado pratio. Nama je najvažnije bilo da priprema nije komplicirana, a cijeli proces možete provjeriti u nastavku.

Kinder bueno tart

@kao.kuham

Što trebamo?

Podloga
250 g zobenih pahuljica, skroz sitno mljevenih, ili zobenog brašna
50 g agavinog sirupa
60 g kokosovog ulja, otopljenog
prstohvat soli

Bijeli premaz
100 g preprženih i očišćenih lješnjaka (ili već gotov maslac od lješnjaka)
100 g bijele čokolade

Čokoladna krema
1 konzerva kokosovog mlijeka, samo čvrsti dio, cca 170 g (ohlađena u frižideru na sat-dva prije pripreme)
100 g mliječne čokolade (kod nas famozna Healthy&Co bez dodanog šećera)
prstohvat soli

@kao.kuham

Kako pripremamo?

Sve sastojke za podlogu pomiješajte i utisnite u kalup za tart, promjer 27 cm. Zapecite desetak minuta na 180 °C.

Lješnjake u blenderu blendajte dok ne dobijete maslac (preskočiti ako već koristite maslac), pa im dodajte otopljenu bijelu čokoladu i još malo blendajte. Sav namaz (ostavite samo otprilike petinu sa strane) namažite preko pečene podloge.

Sve sastojke pomiješajte u loncu, pa zagrijavajte na pari dok se sve ne otopi. Tekuću smjesu prelijte preko prethodna dva sloja i prošarajte preostalim bijelim namazom, a po želji možete i otopljenom čokoladom. Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se skroz stvrdne.