VIKEND RECEPTI

Na food blogu Kuživancija pronašle smo recept za sirovu tortu od cikle i jabuke

FOTO: kuzivancija.com

Edita Šimić s bloga Kuživancija dala nam je recept za sirovu tortu s ciklom i jabukama

Što su temperature više, to nam se manje pali pećnica i zagrijava stan. Hranimo se uglavnom toplo hladnim salatama, osvježavajućim juhama, a za desert biramo sladoled ili ako smo od volje radimo sirove torte. Jednu smo pronašle na food blogu Kuživancija, a pošto jako volimo ciklu, nismo joj mogle odoljeti.

SIROVA TORTA S CIKLOM I JABUKOM

kuzivancija.com

Što trebamo?

Podloga:

100 g lješnjaka
6-8 otkoštenih datulja
1 žlica sirovog kakaa u prahu
1 žlica kakao zrnaca (može i bez)
1 žlica otopljenog kokosovog ulja
Prstohvat soli

Krema:

400 g indijskog oraha
100 g cikle
250 g jabuka
140 g javorovog sirupa
120 g mlijeka od badema
1/2 žličice bourbon vanilije
1 žličica cimeta
2 žlice limunovog soka
25 g naribanog korijena đumbira
Prstohvat soli
170 g otopljenog kokosovog ulja

Ukrašavanje:

Dehidrirano voće
Lješnjaci
Indijski orah
Sirova kakao zrnca
Kokosov čips

kuzivancija.com

Kako pripremamo?

Recept je za kalup od 20 cm. Dno obložite papirom za pečenje. Indijski orah potopite u vodi minimalno 4 sata. Voli potopiti datulje kako bi omekšale. Lješnjake ispecite u pećnici kako biste lakše ukloniti koru. Zajedno s ostalim sastojcima za podlogu, smiksajte ih u blenderu. Smjesu prebacite u kalup te je rukama ravnomjerno utisnite. Stavite u hladnjak da odstoji 30 minuta. Za to vrijeme napravite kremu. Ciklu i jabuke ogulite te narežite na manje komade. Sve sastojke smiksajte u blenderu te kremu prelijte preko podloge. Torta mora biti u hladnjaku 6-7 sati, može i preko noći. Prije posluživanja otklonite papir za pečenje te tortu po želji ukrasite dehidriranim voćem ili lješnjacima, kakao zrncima, kokosovim čipsom i indijskim orahom. Može i bez ukrašavanja.