Michelin je konačno stigao u Sloveniju. Ana Roš dobila je dvije zvjezdice, a pet restorana jednu
Slovenija se i službeno pozicionirala kao jedna od najrelevantnijih europskih gastronomskih destinacija
Nakon godina zaobilaženja, koji su mnogi poznavatelji visokog kulinarstva nazivali nepravednim, Michelin je napokon stigao i u susjednu Sloveniju. Ceremonija je, s obzirom na jedinstvene okolnosti vezane uz pandemiju koronavirusa, održana u nešto skromnijim uvjetima, ali veselje zbog konačnog upisivanja u Michelinov slavni vodič ništa nije moglo umanjiti. Uz 37 preporuka i devet Bib Gourmandsa, ali i neke novitete, poput uvođenja priznanja restoranima za održivost (nagrađeno ih je čak šest), doznali smo i koji su to restorani zaslužili zvjezdicu.
Čak je pet restorana dobilo po jednu zvjezdicu; Hiša Denk iz Zgornje Kungote (chef Gregor Vračko), Gostilna pri Lojzetu iz Vipave (chef Tomaž Kavčič), Vila Podvin iz Radovljice (chef Uroš Štefelin), Dam iz Nove Gorice (chef Uroš Fakuč) te ljubljanski Atelje (chef Jorg Zupan). Vrhunac dodjele bilo je otkrivenje restorana koji je dobio čak dvije zvjezdice, Hiše Franko iz Kobarida, koji vodi Ana Roš, chefica koja je 2017. proglašena najboljom na svijetu.