VIKEND RECEPT

Juha od kukuruza i kokosovog mlijeka zvuči savršeno za početak jeseni. Imamo recept

FOTO: foodoris_

Doris Valković s nama je podijelila recept za jesensku juhu čiji će vas kompleksni okus, sigurne smo, ugodno iznenaditi

I kroz protekli smo tjedan bile u potrazi za raznim receptima koje ćemo preko vikenda pokušati pripremiti. Za oko nam je posebno zapeo onaj koje smo vidjele na Instagram profilu Foodoris, iza kojeg se krije Doris Valković. Riječ je o vrlo jednostavnom receptu za juhu od kukuruza s kokosovim mlijekom, češnjakom i hrpom zanimljivih začina, koja, u slučaju da niste baš jako gladni, komotno može poslužiti i kao glavno jelo. Kako je točno napraviti, provjerite u nastavku.

Gusta juha od kukuruza s đumbirom

foodoris_

Što trebamo?

2 šalice kukuruza
pola luka
2 češnja češnjaka
1/2 šalice kokosovog mlijeka (iz konzerve, može i biljno mlijeko za kuhanje)
3/4 šalice vode ili povrtnog temeljca
1/2 žličice đumbira u prahu
1/2 žličice kurkume u prahu
1 žličica suhog kopra (opcionalno)
sol, papar

foodoris_

Kako pripremamo?

Kukuruz staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, 15 do 20 minuta, a na pola ga promiješati. Za to vrijeme na malo ulja (Doris je koristila tamno sezamovo, može bilo koje drugo), prodinstati luk i češnjak da omekšaju.

U blender staviti pečeni kukuruz i sve preostale sastojke. Miksati dok ne dobijete gustu kremastu juhu. Prebaciti u posudu za kuhanje te kuhati još desetak minuta na laganoj vatri. Probati te dodati začina po potrebi. Servirati s tostiranim kruhom, tostiranim sjemenkama suncokreta i sezama.