RECEPT

Jelena Markota preuzela je naš Instagram i pripremila nam neodoljive kekse. Imamo recept

FOTO: Jelena Markota

Na našem Instagram profilu danas možete pratiti kako izgleda jedan dan u Jeleninom životu i isprobati recept koji nam je pripremila

Jelena Markota jedna je od naših najdražih food blogerica. Obožavamo njezine veganske recepte i vječnu potragu za umamijem u prehrani od koje mnogi još uvijek zaziru. Jelena, poznata i pod imenom svog Instagram profila Eardur, publici približava vegansku prehranu na najbolji mogući način, upoznaje svoje pratitelje sa sastojcima i opisuje im detaljno veganske recepte u kojima uvijek traži nešto više.

Takav je i ovaj recept za kekse 0d maslaca od badema, naranče i tamne čokolade koje danas priprema na našem Instagramu. Do recepta za njih došla je u potrazi za zdravijim veganskim keksom koji ne sadrži brašno. Izuzela je brašno, a dodala laneno jaje (laneno brašno koje nabubri u tekućini, u ovom slučaju u narančinom soku) i dobila savršen keks od bademovog maslaca, naranče i tamne čokolade i ideju za još niz kombinacija – tamna čokolada i maslac od lješnjaka za nutellast keks, maslac od pistacija, naranča i bijela čokolada, maslac od kikirikija i slana karamela. U nastavku otkrijte recept za ovu prvu verziju koju je Jelena pripremila na našem Instagramu, a njezine recepte pratite na Instagramu i blogu Cooking With The Cat.

Jelena Markota

ŠTO TREBATE

110 g maslaca od badema
40 g šećera kokosovog cvijeta
10 g lanenog brašna
60 ml narančinog soka
korica polovice naranče
1/2 žličice sode bikarbone
40 g sjeckane tamne čokolade
10 g listića badema
½ žličice ekstrakta vanilije
sol

Jelena Markota

KAKO PRIPREMATE

Pomiješajte lan sa sokom od naranče i ostavite da nabubri pet minuta. Maslacu od badema dodajte kokosov šećer, namočeni lan, koricu naranče, ekstrakt vanilije, sodu bikarbonu. Promiješajte pa smjesi dodajte listiće badema i sjeckanu tamnu čokoladu. Oblikujte u šest većih ili 12 manjih kuglica. Ostavite dovoljno mjesta između jer se keksići rašire u pečenju i pecite 10 minuta na 180°C. Sačekajte da se skroz rashlade prije nego ih prebacite s pleha za pečenje. Po želji pospite sa soli.

Jelena Markota
Jelena Markota
Jelena Markota
Jelena Markota
Jelena Markota