GASTRO

Izgleda da nam je Gwyneth Paltrow lagala. Ipak jede tjesteninu, a ovo je njezin recept za carbonaru

FOTO: victoria shes/Unsplash

Glumica i poduzetnica nedavno je kroz kuharicu It’s All Easy otkrila tajne i trikove kojima se često služi u svojoj kuhinji

Budući da je Gwyneth Paltrow još od 2008. godine kad je pokrenula svoje lifestyle carstvo Goop, simbol zdravog života, malo je teško povjerovati da ipak jede tjesteninu. I ne samo to, rado promovira veganstvo, a jednom je prigodom čak izjavila da ga je izmislila. No, čini se da Gwyneth ipak nije takva čistunka jer je u novoj kuharici It’s All Easy: Delicious Weekday Recipes for the Super-Busy Home Cook objavila recept za carbonaru koja ne da nije veganska nego sadrži i jaja i pancetu i parmezan.

Ovi se sastojci nikako ne uklapaju u vegansku dijetu, a Gwyneth je time pokazala da je ipak prizemljenija nego što je njeni brojni hejteri prikazuju. Carbonaru je nazvala savršenom večerom za dane u kojima baš i niste raspoloženi za kuhanje, a odlično je i to što sastojke uglavnom svi uvijek imaju doma. Njezin recept provjerite u nastavku.

Špagete carbonara (za 4 porcije)

Sastojci

125 g pancete ili slanine, nasjeckane na kockice
2 žumanjka (za kremastiju teksturu može i 3)
1 veliko jaje
165 g naribanog parmezana (po potrebi i više)
1 žličica svježe mljevenog papra (po potrebi i više)
375 g bucatini tjestenine
sol

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Slaninu (ili pancetu) prepržite na tavi, kroz pet do sedam minuta.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte žumanjke, jaja, parmezan i papar.
  4. Od vode u kojoj kuhate tjesteninu odvojite 250 ml, a zatim ocijedite tjesteninu i odmah je dodajte u zdjelu iz prethodnog koraka.
  5. U zdjelu dodajte i slaninu (ili pancetu) i dodajte jednu po jednu žlicu vode od tjestenine, sve dok ne postignete željenu teksturu umaka (obično će vam to biti nakon što se ste dodali otprilike 60 ml).
  6. Po želji dodajte još parmezana, soli i papra.