RECEPT

Iz srca mora

FOTO: Podravka

Iz srca mora

Sastojci:

• 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• 80 g luka
• 2 češnja češnjaka
• 1 Podravka Pelat (800 g)
• 100 ml bijeloga vina
• 2 žličice šećera
• 200 g očišćenih lignji
• 200 g očišćenih repova račića (ili gambera)
• 200 g očišćenih dagnji (smrznutih)
• 1 žlica nasjeckanoga bosiljka
• 300 g Spaghetta s jajima Zlato polje
• 1 žlica Vegete

Priprema: Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk, dodajte češnjak, zdrobljene pelate, vino, šećer, jednu žlicu Vegete i pirjajte oko 10 minuta. Umiješajte lignje narezane na kolutiće, račiće i dagnje pa nastavite pirjati još 10-15 minuta. Pripremljenim umakom prelijte kuhanu tjesteninu, pospite narezanim bosiljkom i poslužite.

Izvor: Coolinarika