GASTRO TEST

Isprobale smo šest različitih kupovnih humusa. Evo naših dojmova

Obišle smo nekoliko supermarketa, dućana zdrave hrane i drogerija te testirale opcije kupovnog humusa

U našoj se redakciji humus, orijentalni namaz od slanutka i paste od sezama, jede rado i često, što kao doručak, što kao širi dio ručka. Svaka od nas ima neku svoju razrađenu metodu pripreme, a nedavno smo pisale čak i svim onim trikovima koje trebate znati kako bi vam svaki put ispao baš onako kako treba.

No, s obzirom na to da nemamo uvijek vremena detaljno se posvetiti humusu iz kućne radinosti, znamo posegnuti i za onim kupovnima. Kako bismo si jednom zauvijek odgovorile na pitanje gdje kupiti najbolji gotovi humus, obišle smo nekoliko supermarketa, dućana zdrave hrane i drogerija te testirale nekoliko različitih opcija. U testiranju, uz mene, autoricu teksta, sudjelovale su i Lucija Tunković, naša community managerica te Matea Brkić Lovrić, asistentica u odjelu marketinga. Naše dojmove provjerite u nastavku.

Aleksandar Selak

Sana hummus

Cijena: 10,99 kuna
Gdje: Spar
Dojam: “Jako mi se sviđa. Tekstura je kremasta, a okus nije previše intenzivan”, zadovoljno je komentirala Matea, dok je Lucija rekla kako ovaj humus i inače ima naviku kupovati, zbog dobre začinjenosti i teksture. Moj je entuzijazam bio mrvicu niži, budući da mi je okus pomalo umjetan, ali sam također bila jako zadovoljna teksturom.

Aleksandar Selak

Oriental Style hummus

Cijena: 9,99 kuna
Gdje: Lidl
Dojam: “Okus je malo intenzivniji od prethodnog, ali mi to čak i paše. Malo je kiselkast, tekstura je nešto čvršća, i sve skupa je dosta dobro”, rekla je Matea, dok sam ja komentirala kako mi se čini da sam već pronašla svog favorita, koji me vrlo uvjerljivo podsjeća na domaći humus. “Slažem se s vama, i kiselkasta aroma koja pomalo dominira mi se baš sviđa”, zaključila je Lucija.

Aleksandar Selak

DM Bio Hummus Natur

Cijena: 16,90 kuna
Gdje: DM
Dojam: Nisam sigurna što da mislim o ovom humusu; s jedne strane mi se ne sviđa kašasta tekstura, a s druge mi je fora jer je drugačiji od ostalih, s hrpom jakih začina poput korijandera i kumina koji se jako osjete. “Slažem se. Začini svakako prevladavaju, a okus je bitno drugačiji od prethodnih, ali sve skupa mi dobro funkcionira”, rekla je Matea, dok je Lucija komentirala da joj je okus okej, ali da ima velik problem s nedovoljno čvrstom teksturom.

Aleksandar Selak

Nutrigold Organski humus

Cijena: 19 kuna
Gdje: Tvornica zdrave hrane
Dojam: Poprilično smo sigurne da je ovaj humus kupljen pokvaren. Unatoč tome što datum valjanosti nije ni blizu isteka, okus je bio toliko nevjerojatno loš da drugo objašnjenje nismo pronašle. Isto nam je potvrdilo još nekoliko nesretnih kolega koje smo natjerale da ga probaju. Nažalost, ovaj je humus završio kao diskvalificiran.

Aleksandar Selak

Carnex humus sa sjemenkama bundeve

Cijena: 9,99 kuna
Gdje: Kaufland
Dojam: “Piše da je sa sjemenkama bundeve, ali zapravo ništa ne osjetim. Eventualno neku kiselkastu notu”, komentirala je Matea, dok sam se ja s njom složila i rekla da mi je okus naprosto previše blag da bih nešto konkretnije mogla reći. “Da, okus je jako blag, a htjela bih napomenuti da mi se ne sviđa ova ambalaža koja otežava skladištenje za slučaj da se cijeli ne pojede odmah po otvaranju”, dodala je Lucija.

Aleksandar Selak

Divan Garden Hummus Classic

Cijena: 13,99 kuna
Gdje: Konzum
Dojam: Tekstura je, za moj ukus, ponovno previše kašasta, a najveća zamjerka mi je što previše osjetim slanutak, i zapravo ništa drugo. “Da, tekstura nije dobra, okusom dominira kiselost, a ambalaža ponovno nije najbolje odabrana za slučaj da ga poželiš ponovno jesti. “Meni je okus jako neutralan, ne dominira mi ništa. Nisam oduševljena”, rekla je Lucija.

Na kraju samo kratko moramo zaključiti da nas niti jedan od ovih humusa nije oduševio i da vam se neće svidjeti ako ste humus probali u restoranima orijentalne kuhinje, a pogotovo ako ga radite od kuće. Niti jedan od ovih humusa nema puno veze s humusom koji se kod kuće napravi u manje od 10 minuta zato toplo sugeriramo da humus radite kod kuće.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba