GASTRO

Uvijek smo raspoložene za humus, a uz klasični, volimo i onaj s dodacima. Evo par laganih recepata

FOTO: Lacey Williams/Unsplash

Ovaj bliskoistočni namaz mogao bi vas jednako oduševiti i ako ga odlučite obogatiti namirnicama poput cikle ili avokada

Humus jedemo kroz sva godišnja doba, kao predjelo, doručak, večeru ili užinu. U ljetnim mjesecima za njime posežemo još i češće, budući da se vrlo jednostavno i brzo priprema te traži tek nekoliko namirnica (slanutak, tahini pastu ili sezam za domaću izradu, maslinovo ulje, limun i češnjak), i da nam odgovora u svako doba dana, pa čak i kao opcija laganog ručka. I dok će vam svatko tko je ikad pripremao humus vrlo vjerojatno reći da baš on ima najbolji recept, mi vas u to nećemo uvjeravati.

Umjesto toga, sugerirat ćemo tek da vaš recept obogatite dodavanjem kakve nove namirnice, poput cikle i avokada. Na što točno mislimo i kako cijeli proces izgleda? Provjerite u nastavku.

Humus s ciklom

Humus s avokadom

Humus s rajčicom i kurkumom

Humus s pinjolima (bez tahinija)