Isprobale smo par jela sa zimskog menija u Savica Urban Eateryu. Ako tražite inspiraciju za ručak
Moderni restoran na Savici ima dosta zanimljivu ponudu, odlučile smo isprobati o čemu se radi
Uz zimsko doba mnogi restorani u svojoj ponudi jela počinju nuditi malo drugačiju hranu uz začine koji možda bolje odgovaraju zimskom periodu. Zato smo skoknule do restorana Savica Casual Urban Eatery da isprobamo što novo nude.
Domaće u kombinaciji s modernim
Ovaj restoran je mjesto na kojem su recepti zanimljiva kombinacija domaće i moderne kuhinje. To se dobro vidjelo u tataki tuni koju sam odlučila isprobati. Radi se o par filea lagano zapečene tune u sezamu uz koju se nalazio ponzo umak od rižinog octa i citrusa, kremasta paleta s maslacem te grilani kineski kupus uz aioli umak. Ako do sada niste isprobali japanski ponzo umak, mogao bi vam se svidjeti ukoliko volite dodatak kiselkastoga svojim jelima. Ukusna tuna, zanimljivi japanski dodaci i naša, domaća palenta super su opcija od koje ćete se dobro i fino najesti.
Lucija se odlučila za specijalitet tog dana, wok sa svinjskim lungićem i povrćem. Umak, mrkva i tikvica bili su zanimljiva kombinacija uz ukusno svinjsko meso. Uz ovo jelo inače se poslužuje i jasmin riža koja stiže iz tropskog područja i blagog je pikantno orašastog okusa.
Mnogi začini i okusi u jednom jelu
Za kraj smo se odlučile zasladiti cheesecakom od bundeve koji je imao ukrase od naranče i karameliziranog te par kapi ukusnog kiselkastog umaka. Kao što sam navela i na početku, svaki recept prikaz je kombinacije različitih kuhinja i dosta poseban.
Ako se odlučite za ručak ili večeru u Savica Eateryu pripremite se na to da ćete teško odlučiti jer svakog dana nude drugačija jela. Bez obzira na to, sigurno ćete pronaći nešto što vam je vaš po mjeri.